Τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά συνάντησαν οι τρεις βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάκης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι βουλευτές, η συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Πολιτισμού την περασμένη Πέμπτη.

 

Αναφέρεται στην ανακοίνωση: 

 

«Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα του φακέλου της υποψηφιότητας του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων για την αναγνώρισης του ως μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, η πιθανότητα συνέργειας του φεστιβάλ Φιλιππων-Θάσου με το Ελληνικών Φεστιβάλ Αθηνών, η ανάδειξη των καπναποθηκών της Καβάλας, καθώς και άλλα θέματα τοπικού πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

 

Ο κ. Μπαλτάς δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο πολιτισμού θα βοηθήσει με κάθε διαθέσιμο μέσο, παρεμβαίνοντας ώστε η ελληνική αντιπροσωπεία της UNESCO να ενισχύσει την υποψηφιότητα των Φιλίππων κατά τη διαδικασία της επιλογής, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ώστε να έχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα.

 

Ο υπουργός συμφώνησε επίσης με την πρόταση συνέργειας των φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου και Αθηνών, ώστε αφενός να υπάρξει η δυνατότητα φιλοξενείας περισσότερων και μεγαλύτερων παραγωγών στην περιοχή μας, και αφετέρου να επιμηκυνθεί η διάρκεια του φεστιβάλ Φιλίππων.

 

Για το ζήτημα της ανάδειξης των καπναποθηκών της Καβάλας, ο υπουργός πρότεινε την συνέργεια των τοπικών φορέων για τη δημιουργία ενός σχεδίου το οποίο θα μπορεί να κατατεθεί προς χρηματοδότηση από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Δεσμεύτηκε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα συμπαρασταθούν σε αυτό το εγχείρημα. 

 

Τέλος, συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί μία νέα, περισσότερο αναλυτική συνάντηση με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, έτσι ώστε να συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο και άλλα ζητήματα της περιοχής, όπως η ανάδειξη του συγκροτήματος των μεταλλιευτικών δραστηριοτήτων Θάσου (“Παλατάκι”) και η γενικότερη ανάπτυξη των πολιτιστικών δράσεων και μνημείων.

 

Κοινός στόχος όλων, η σύνδεση του πολιτισμού με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Καβάλας-Θάσου. Οι βουλευτές του Σύριζα Καβάλας θα παρακολουθούν από κοντά τα ζητήματα».

 

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, 21/4/2016