Σε απεργιακές κινητοποιήσεις μπαίνει ο δημοσιογραφικός κλάδος από τα ξημερώματα της Πέμπτης 21 Απριλίου έως τα ξημερώματα της Κυριακής 24 Απριλίου. Για τον λόγο αυτό, δεν θα υπάρχει ροή ειδήσεων στο KavalaNews.GR την Πέμπτη και την Παρασκευή. 

 

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας υπερασπίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου τους και τη διάσωση του πόρου που ενισχύει την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων τους.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, ενημερώνει σχετικά με τις 48ωρες απεργίες  που προκήρυξε η Ομοσπονδία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

 

  • Από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4 απεργούν όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται σε έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σε γραφεία Τύπου.

 

  • Από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4 απεργούν όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

 

Το πλαίσιο διεκδικήσεων της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών):

 

Με τον απεργιακό αγώνα μας εκτός από τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων, την αντιμετώπιση της ανεργίας, της ανασφάλιστης ή και απλήρωτης εργασίας, απεργούμε γιατί για μας είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αλλά και στα επικουρικά ταμεία του κλάδου, τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

 

Τα αιτήματά μας είναι:

·         Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

·         Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΔΕΛΤΙΑ
 

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της απεργίας θα υπάρξει από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και στο διαδίκτυο η μετάδοση απεργιακού δελτίου την Παρασκευή 22 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία δεν θα κυκλοφορούν έντυπα και θα απεργούν οι δημοσιογράφοι στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

 

Η μετάδοση θα γίνει με το εξής πρόγραμμα:

 

Ώρα 13:15-13:30: Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς

 

Ώρα 20:00-20:15: Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς,