Απαντώντας  σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σε σχέση με αναφορές κατά τη διάρκεια της τελευταίας συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή, η Energean Oil & Gas επισημαίνει τα εξής:

 

Η Energean Oil & Gas απέκτησε τις μετοχές της Καβάλα Oil το 2007 και όχι το 2013, όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε στη Βουλή. Τις αγόρασε δε, από τον προηγούμενο μέτοχο, την ιδιωτική εταιρεία Regal, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και, προφανώς, ουδείς «χάρισε» στην Energean την καβαλιώτικη εταιρεία.

 

Έκτοτε έχει επενδύσει περί τα 300 εκατ. ευρώ στον τομέα των υδρογονανθράκων δίνοντας, σε μία περίοδο ύφεσης για την ελληνική οικονομία,  δουλειά σε 400 εργαζόμενους και εισφέροντας στα δημόσια ταμεία και στην τοπική κοινωνία της Καβάλας πάνω από 260 εκατ. ευρώ.  Συνεχίζει δε να επενδύει, μέσα σε ένα τελείως αρνητικό περιβάλλον για την παραγωγή πετρελαίου που δημιουργεί η κατάρρευση των διεθνών τιμών, έχοντας ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα 15 γεωτρήσεων στον Πρίνο.

 

Η Energean Oil & Gas επίσης τονίζει κατηγορηματικά ότι δεν έχει οποιαδήποτε εταιρική ή μετοχική σχέση ή οποιουδήποτε είδους συνεργασία με τον κ. Σταύρο Παπασταύρου.