Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες στην Καβάλα.

 

Το meteokav.gr ενημέρωσε πως η άνοδος της θερμοκρασίας θα κορυφωθεί μέχρι και την Πέμπτη (11/06), όμως από την Παρασκευή (12/06), θα υπάρξει πτώση θερμοκρασίας και πιθανές βροχοπτώσεις.

 

Αναλυτικά το meteokav αναφέρει τα εξής:

“Κορύφωση της ανόδου της θερμοκρασίας από σήμερα. Έτσι, η θερμοκρασία μέχρι και την Πέμπτη θα κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα όχι όμως σε επίπεδο συνθηκών καύσωνα. Από την Παρασκευή θα υπάρξει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και φαινόμενα αστάθειας. Για ζωντανή ενημέρωση και επισημάνσεις www.meteokav.gr.

 

Μερικές απαραίτητες επισημάνσεις, το γεγονός ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι σημαντικά χαμηλότερες στα παράκτια δεν σημαίνει και μικρότερη δυσφορία καθώς η υψηλή σχετική υγρασία λόγω της έντονης θαλάσσιας αύρας οδηγεί σε παρόμοια αισθητή θερμοκρασία. 

 

Επίσης σημειώνεται ότι σε πολλά παράκτια τμήματα και ιδίως στην πόλη της Καβάλας τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες  η θερμοκρασία θα παρουσιάζει πολύ αργή πτώση (ή και μένει στάσιμη  εντός της πόλης) και ταυτόχρονα επικρατεί συνήθως σχετική άπνοια λόγω παύσης της θαλάσσιας αύρας (λόγω όλων των παραπάνω η δυσφορία θα παραμένει ψηλά αυτές τις ώρες). 

 

Στα ηπειρωτικά το διάστημα κορύφωσης δυσφορίας θα  είναι οι μεσημβρινές ώρες.

 

Σήμερα Τρίτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν κατά μέσο όρο τους 35-36 °C στα πεδινά ηπειρωτικά, τους 32-33 °C στα ορεινά, τους 29-30°C στα παράκτια.

 

Αύριο Τετάρτη οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι στους 18-20°C στα πεδινά ηπειρωτικά, 17-19 °C στα ορεινά, και 21-23°C στα παράκτια (στην πόλη της Καβάλας 23-25°C). Οι μέγιστες θα παρουσιάσουν πολύ μικρή άνοδο σε σχέση με την Τρίτη (1-2°C).

 

Την Πέμπτη μικρή άνοδο θα παρουσιάσουν οι ελάχιστες τιμές σε σχέση με αυτές της Τετάρτης (1-2°C). Οι μέγιστες θα κινηθούν σε παρόμοια επίπεδα.

 

Την Παρασκευή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. Τις  απογευματινές-βραδινές ώρες αναμένονται μπόρες αλλά και καταιγίδες για τις οποίες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

 

Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα κινείται σε ελαφρώς χαμηλές για την εποχή τιμές. Ενώ στην συνέχεια η θερμοκρασία για ένα διάστημα τουλάχιστον 5 ημερών η θερμοκρασία φαίνεται να σταθεροποιείται σε φυσιολογικές ή ελαφρώς υψηλές για την εποχή τιμές. Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr.”