Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου εκφράζει τους προβληματισμούς της για την αδυναμία στάθμευσης αυτοκινήτων, τους καλοκαιρινούς μήνες, στην Παναγία της Θάσου.

 

Λόγω της παρουσίας τουριστών η ανάγκη για χώρους στάθμευσης μεγαλώνει το καλοκαίρι, με την παράταξη να αναφέρει πως πάρθηκε απόφαση για την απομάκρυνσή των μεγάλων οχημάτων από την έξοδο του χωριού αλλά αυτή ακόμη δεν υλοποιήθηκε, και ρωτά παράλληλα τη διοίκηση του Δήμου Θάσου αν θα δημιουργήσει χώρους στάθμευσης.

 

 

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει τα εξής:

“Ένα θέμα που προβληματίζει τους κατοίκους – επαγγελματίες της Παναγίας είναι η συμφόρηση του χωριού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και η αδυναμία στάθμευσης των αυτοκινήτων. 

 

Ένα θέμα στο οποίο δεν δόθηκε ποτέ μία λύση. Πάρθηκε απόφαση για την απομάκρυνσή των μεγάλων οχημάτων από την έξοδο του χωριού αλλά ακόμη περιμένουμε την υλοποίησή της.

 

Ρωτάμε την Δημοτική αρχή:

  • Πότε θα υλοποιηθεί η απόφαση του τοπικού και Δημοτικού Συμβουλίου για την απομάκρυνσή των μεγάλων οχημάτων από την έξοδο του χωριού;
  • Πότε θα διαμορφωθεί ο χώρος που υποδείχθηκε για την στάθμευση  λεωφορείων και φορτηγών;
  • Υπάρχει κάποια σκέψη, πρόταση από την Διοικούσα αρχή για δημιουργία χώρων στάθμευσης;

 

Είναι λυπηρό ένα επισκέψιμο χωριό που μπορεί να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες με την φυσική του ομορφιά, τον παραδοσιακό του χαρακτήρα να παρουσιάζει την εικόνα ενός αφιλόξενου χωριού.

 

Πρέπει να ακουμπήσετε σε αυτό το πρόβλημα. Τις ομορφιές του τόπου μας πρέπει να τις αναδεικνύουμε δίνοντας λύση στα προβλήματα που στέκονται εμπόδιο σε αυτό.”