Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου εκφράζει τους προβληματισμούς της για την αδυναμία στάθμευσης αυτοκινήτων, τους καλοκαιρινούς μήνες, στην Παναγία της Θάσου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου εκφράζει τους προβληματισμούς της, για την τρύπα της Τρυπητής, η οποία είναι ένα σημείο που “τραβούσε” τους τουρίστες, αλλά πλέον όπως αναφέρει η παράταξη, οι φερτές ύλες χρόνων που συσσωρεύτηκαν λόγω της κλίσης του εδάφους σε συνδυασμό με τη βλάστηση και την χρόνια εγκατάλειψη καθιστούν την τρύπα "αόρατη". 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη στο Παλατάκι Λιμεναρίων, τονίζει την επιβεβαίωση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθεί η δημοτική αρχή, σε συμφωνία με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Έντονη είναι η αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου στο ενδεχόμενο της παραχώρησης της μαρίνας των Λιμεναρίων σε ιδιώτη.

Στην συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής της 27ης Μαΐου 2024 το δεύτερο θέμα είχε τίτλο «Γνωμοδότηση νομικού για διαγραφή νηπίων λόγω έλλειψης ειδικού παιδαγωγού στους παιδικούς του Δήμου μας».

Το συλλυπητήριο μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου για την Μαρία Αραπάκη

Την παραμέληση της δημόσιας περιουσίας επισημαίνει σε ανοιχτή επιστολή η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου, το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, σχετικά με τον Παιδικό σταθμό Λιμένα Θάσου έστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών, ομάδα δημοτικών συμβούλων και συγκεκριμένα ο κ. Χρυσάφης, ο κ. Λαμπρινίδης και η κ. Παγώνη, επισκέφθηκαν στις τον ορεινό οικισμό Μαριές.

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θάσου, το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους στέλνει η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου εκφράζει τον προβληματισμός για την κατάσταση που βρίσκονται το Παλατάκι και το Μικρό Παλατάκι στα Λιμενάρια, και ρωτά τη διοίκηση του Δήμου πότε θα παρέμβει έτσι ώστε να γίνουν οι επείγουσες εργασίες που χρειάζονται προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του μνημείου και η ασφάλεια των επισκεπτών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, θέτει ερωτήματα προς το δημοτικό συμβούλιο, για το θέμα του δικτύου αποχέτευσης της Παναγίας, που η κατασκευή του έγινε το 1999, όμως από τότε δεν έγινε κάποια αναβάθμιση. Επίσης ρωτά αν θα δημιουργηθεί στις Μαριές χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς υπάρχει πρόβλημα το καλοκαίρι με το θέμα αυτό, λόγω των πολλών επισκεπτών.

Από τη ζωή έφυγε την Πέμπτη (18/04), ο Κομνηνός Γρίντζος, ο οποίος ήταν μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Θάσου, υπήρξε εκλεγμένος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στο τοπικό συμβούλιο της Παναγίας και ήταν μέλος του ΚΚΕ.

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, τον δήμαρχο Θάσου και τους Δημοτικούς Συμβούλους στέλνει η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου για τις παιδικές χαρές του Δήμου Θάσου.

"Προχειρότητα" χαρακτηρίζει το έργο στο δρόμο στην έξοδο του Ποτού προς Θεολόγο, στην περιοχή Γαβράδο η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, μαζική ήταν η παρουσία των κατοίκων της Καλλιράχ

Ερωτήματα θέτει προς το δημοτικό συμβούλιο Θάσου για το λιμάνι της Ποταμιάς, η Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέροντας πως με το μπάζωμα του λιμανιού κλείνει η έξοδος των ψαράδων, και αυτοί αναγκάζονται να ψάχνουν άλλο λιμάνι, ενώ όταν με δικά τους έξοδα εκβαθύνουν την είσοδο του λιμανιού για να αποπλεύσουν, αυτό τους προκαλεί καταστροφή στην περιουσία τους (μηχανές, καρίνα σκάφους κλπ.). 

Την Πέμπτη (29/02), στο κτίριο του Αρσανά στη Σκάλα Ποταμιάς, έγινε συνέλευση για τα προβλήματα της Ποταμιάς, μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου με ανακοίνωση της θέτει ερωτήματα για τη μη ολοκλήρωση των έργων στη γέφυρα της Ποταμιάς.

H Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου έκανε κάλεσμα για την Πέμπτη (29/02) στις 18:00 το απόγευμα στο κτίριο του Αρσανά της Σκάλας Ποταμιάς, για να γίνει συζήτηση για θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Ποταμιάς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου θέτει ερωτήματα στο δημοτικό συμβούλιο για τα ΕΛΤΑ του Λιμένα και τονίζει πως η διανομή των λογαριασμών, των επιστολών και άλλων εντύπων έχει σταματήσει και πλέον δεν μοιράζονται στο χέρι σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς της βόρειας Θάσου και αφήνονται σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους όπου πρέπει να παραλαμβάνονται από τους πολίτες. Έτσι οι λογαριασμοί λήγουν πολλές φορές ενώ οι ειδοποιήσεις παραλαμβάνονται “κατόπιν εορτής”.

Ερωτήματα θέτει προς τη διοίκηση του Δήμου Θάσου, η τοπική Λαϊκή Συσπείρωση, για την κοπή δέντρων στην περιοχή “Κληματσίδα” στον οικισμό της Παναγίας.

Ερωτήσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα στα Λιμενάρια που έχουν σταματήσει εδώ και αρκετούς μήνες, έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου προς τη διοίκηση του Δήμου.

O δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, με ανακοίνωση του απάντησε στη Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, που ανέφερε σε δική της ανακοίνωση πως ο κ. Κυριακίδης δεν επέτρεψε στο Λύκειο του Λιμένα να κάνει γυμναστική στο κλειστό γυμναστήριο του Λιμένα, που βρίσκεται μέσα στο σχολείο αλλά δεν ανήκει σε αυτό.

Στο δημοτικό συμβούλιο Θάσου έγινε γνωστό πως οι 5 πρώτοι μαθητές της Θάσου στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2024, θα βραβευθούν από τον Δήμο και θα ενισχυθούν με το ποσό των 1.000 ευρώ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου θέτει ερωτήματα προς τη διοίκηση του Δήμου, για τους χώρους άθλησης στο νησί, ενώ αναφέρει πως δόθηκε οδηγία από τον δήμαρχο να μην χρησιμοποιείται από το Γυμνάσιο-Λύκειο Λιμένα το κλειστό γυμναστήριο (είναι μέσα στο σχολείο αλλά δεν ανήκει στο σχολείο), και μόνο μετά από πιέσεις, έγινε δεκτό να χρησιμοποιείτε το κλειστό, μόνο στην περίπτωση που βρέχει την στιγμή του μαθήματος της γυμναστικής.

Το ψήφισμα των 27 φορέων της Θάσου σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια στηρίζει Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

Αντιπροσωπεία 18 σωματείων και φορέων της Θάσου, έχει έρθει σε επαφή το τελευταίο διάστημα, με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον δήμαρχο Καβάλας, με επαγγελματικές ενώσεις και σωματεία εργαζομένων. Τα σωματεία ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα των θαλάσσιων μεταφορών και να αυξηθούν τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου - Καβάλας.

Για τη συντήρηση του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το αγροτικό ιατρείο της Καλλιράχης μιλά η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

“Τουλάχιστον 30 αιτήσεις που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις έχουν απορριφθεί, με αποτέλεσμα την σοβαρή επιβάρυνση λαϊκών νοικοκυριών της Θάσου. Παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης του Δήμου προεκλογικά, η κάλυψη των αναγκών δεν είναι ολοκληρωτική όπως θα έπρεπε”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της”, η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, για τα παιδιά που έμειναν εκτός του βρεφονηπιακού σταθμού του Λιμένα.

Σελίδες