Παναγία Θάσου

Ένας νέος σύλλογος επαγγελματιών στην Παναγία της Θάσου δημιουργήθηκε, και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου θα γίνει η πρώτη του εκλογική διαδικασία. 

Το διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου θα εορταστεί η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, προστάτη του χωριού της Παναγίας Θάσου.

Ερωτήματα θέτει προς τη διοίκηση του Δήμου Θάσου, η τοπική Λαϊκή Συσπείρωση, για την κοπή δέντρων στην περιοχή “Κληματσίδα” στον οικισμό της Παναγίας.

Η εκπομπή “Κυριακή στο χωριό” βρέθηκε στο χωριό της Παναγίας στη Θάσο, με το επεισόδιο να παρουσιάζεται στην ΕΡΤ την Κυριακή (05/11).

Την προσοχή των κατοίκων της Παναγίας στη Θάσο εφιστά με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Βαγγέλης Καρτάλης.

Με λαμπρότητα έγινε η περιφορά της εικόνας της Θεοτόκου στο χωριό της Παναγίας στη Θάσο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Παντού υπάρχει μια εκκλησία της Παναγιάς. Πάνω στο βουνό ή δίπλα στη θάλασσα. Μέσα στην πόλη ή σε κάποια εξοχή. Όπου κι αν τιμάται η χάρη Της, χιλιάδες προσκυνητές τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου θα διανύσουν χιλιόμετρα για να την προσκυνήσουν.

Με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ενημέρωσε για τα έργα που γίνονται για την κατασκευή κυκλικών κόμβων σε Παναγία και Ποταμιά, αναφέροντας πως αυτά θα ολοκληρωθούν μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας (27/02) στην Παναγία Θάσου έγινε το καθιερωμένο καρναβάλι της περιοχής.

Συνεχίζονται οι εργασίες από την αντιπεριφέρεια Καβάλας για τη δημιουργία νέων κυκλικών κόμβων σε Παναγία και Ποταμιά στη Θάσο.

Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού άνδρα προχώρησε η Πυροσβεστική στην Σκάλα Παναγίας Θάσου. 

 

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στη δημοτική κοινότητα της Παναγίας στη Θάσο σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στην τοπική κοινωνία. Η ανησυχία μάλιστα μεγαλώνει καθώς εξαιτίας του ιού χάθηκε και μια γυναίκα ιδιαίτερα αγαπητή για τη δράση της στον πολιτισμό και το κοινωνικό της έργο

Τα σημεία που μπορεί κάποιος να βρει δωρεάν τα ημερολόγια του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας "Ο Βάκχος" δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).  Προγραμματισμένα Rapid test έγιναν και στο χωριό Παναγία της Θάσου όπου σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ: 

Οι κάτοικοι της Παναγίας στη Θάσο ονόμασαν τη σπηλιά που βρίσκεται στους βορειανατολικούς πρόποδες του βουνού της περιοχής "Δρακότρυπα" εξαιτίας ενός θρύλου που ήθελε μέσα εκεί να κατοικεί ένας δράκος. Η σπηλιά ωστόσο αποτελεί ένα σημαντικό αρχαιολογικό και γεωλογικό μνημείο