Η περιφέρεια ΑΜΘ ανακοίνωσε τη διοργάνωση της πρώτης συνάντησης Σουηδών «αγοραστών» με εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις της περιφέρειας, που θα γίνει στην Καβάλα και το ξενοδοχείο “Galaxy”, από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.

 

Ένα τριήμερο γεμάτο συναντήσεις, γευσιγνωσίες, επισκέψεις σε πρότυπες παραγωγικές μονάδες, επαγγελματικό networking και μία σειρά μοναδικών δράσεων, οι 30 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης οι οποίες δήλωσαν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογηθούν με γνώμονα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των προϊόντων τους, εξετάζοντας την προοπτική διεισδυσης τους στην αγορά της Σκανδιναβίας.

 

Σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Π.Ε. Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά τη διοργάνωση της πρώτης συνάντησης Σουηδών «αγοραστών» με εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

 

Στο πλαίσιο της δράσης, Σουηδοί «αγοραστές», διανομείς και δημοσιογράφοι του τομέα Τροφίμων και μη αλκοολούχων Ποτών δίνουν ραντεβού την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Airotel Galaxy Hotel στην Καβάλα. 

 

Από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου, σε ένα τριήμερο γεμάτο συναντήσεις, γευσιγνωσίες, επισκέψεις σε πρότυπες παραγωγικές μονάδες, επαγγελματικό networking και μία σειρά μοναδικών δράσεων, οι 30 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης οι οποίες δήλωσαν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογηθούν με γνώμονα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των προϊόντων τους, εξετάζοντας την προοπτική διείσδυσής τους στην αγορά της Σκανδιναβίας.

 

Σκοπός αυτής της επιχειρηματικής δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, είναι αρχικά να αξιολογηθούν οι εταιρείες και τα προϊόντα τους προκειμένου να δημιουργηθούν τα κατάλληλα προαπαιτούμενα για την ενδεχόμενη είσοδό τους στη Σουηδική αγορά. 

 

Ακόμα η δράση στοχεύει στο να ενισχύσει τη δυναμική των ελληνικών προϊόντων αξιολογώντας τα ισχυρά και μη χαρακτηριστικά τους, δίνοντας ενδελεχή ανατροφοδότηση στις επιχειρήσεις οι οποίες στη συνέχεια θα μπορέσουν να μελετήσουν και να αξιοποιήσουν αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες εσωτερικά. 

 

Οι 30 επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να συζητήσουν με κάθε έναν από τους Σουηδούς επιχειρηματίες ξεχωριστά.

 

Καθώς η διείσδυση σε μία αγορά με αυξημένο εξαγωγικό ενδιαφέρον όπως αυτή της Σουηδίας είναι μία διαδικασία που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό, η δράση αυτή αποτελεί το πρώτο από τα βήματα που πρόκειται να ακολουθήσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με σκοπό την ενίσχυση των εξαγωγικών προσπαθειών των επιχειρήσεων της.”