ΠΑΜΘ

“Θυμήθηκε η Διοίκηση της ΠΑΜΘ την ανάγκη για την εκτέλεση σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων και 3 εβδομάδες προ των εκλογών αποφάσισε να κάνει έργα με τα οποία ποτέ δεν ασχολήθηκε ή ασχολήθηκε ελάχιστα, για την πρόληψη καταστροφών”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της, η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”.

Το τριήμερο (16-18/06) διεξήχθη στην Κομοτηνή, το 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Κ12 και Κ14, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το τριήμερο (16-18/06) θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή, το 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Κ12 και Κ14, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ανακοίνωση εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ για ασφαλτόστρωση στο Εθνικό οδικό δίκτυο της Καβάλας. Η παράταξη αναφέρει χαρακτηριστικά “με δεδομένο ότι το μέσο πλάτος της διατομής Εθνικής Οδού είναι από 9 έως 11 μέτρα, με τα 50.000 τετραγωνικά μέτρα θα συντηρηθούν επί της ουσίας, το πολύ 5 χιλιόμετρα δρόμου.”

Με ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” θέτει ερωτήσεις προς τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ και αναφέρει χαρακτηριστικά “προεκλογικός καταιγισμός υποσχέσεων από τη διοίκηση της Περιφέρειας χωρίς κανένα προγραμματισμό και χωρίς πιστώσεις”.

Η “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” εξέδωσε ανακοίνωση για την πεσμένη γέφυρα αλλά και για την Περιμετρική οδό και αναφέρει χαρακτηριστικά “αμείωτος ο εμπαιγμός των πολιτών της Καβάλας και της ΑΜΘ από Κυβέρνηση και Περιφέρεια”.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζει για όγδοη χρονιά την Ακαδημία - Δομή Δια Βίου Μάθησης, μια δράση κατά την οποία καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδoς παραδίδουν διαλέξεις σε πολίτες, σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία. Οι διαλέξεις θα αρχίσουν διαδικτυακά την Τετάρτη (12/04).

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωση της αναφέρει πως η διοίκηση της Περιφέρειας απάντησε με ασάφειες για το αν θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα στον Πρίνο.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΑΜΘ Δημήτρης Λυμπεράκης έγραψε σχετικά:

Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών ήταν στο επίκεντρο σειράς συσκέψεων που συγκάλεσε τις τελευταίες ημέρες ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος στην Κομοτηνή, αναφέροντας πως το 2023 πρέπει εντατικοποιηθούν οι ψεκασμοί.

H παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία με ανακοίνωση της κάνει γνωστή την ερώτηση που θα θέσει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο της ΠΑΜΘ. Η παράταξη αναφέρει χαρακτηριστικά “γιατί έκλεισε το δημόσιο ΚΤΕΟ στο Κοκκινόχωμα Καβάλας; Αδιαφορία ή ανικανότητα της Διοίκησης της Περιφέρειας στην Καβάλα;”

Σε συνάντηση που είχαν ο προέδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Σωκράτης Μποζούδης και η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Εύα Οικονόμου-Βαμβακά με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, ενημερώθηκαν πως το ΔΗΠΕΘΕ της Καβάλας αλλά και αυτό της Κομοτηνής θα ενισχυθούν με 60.000 ευρώ από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναίκας (08/03) η Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης βράβευσε γυναίκες της ΑΜΘ με πολύπλευρη προσφορά.

Το γαστρονομικό πλούτο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν όλες οι περιοχές της περιφέρειας ΑΜΘ στις διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών DETROP & OENOS που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 18-20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, με ανακοίνωση του απαντά στις καταγγελίες του Δήμου Παγγαίου που προτίθεται να προσφύγει στα δικαστήρια γιατί κινδυνεύουν να χαθούν έργα ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Η παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” αναφέρει πως οι Δήμοι Παγγαίου και Νέστου είναι αντιμέτωποι με μία μεγάλη καταστροφή, καθώς ο περιφερειάρχης δεν υπογράφει εδώ και 13 μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβασιοποίησης της Πράξης «Δράσεις και παρεμβάσεις βιώσιμης ανάπτυξης αστικών περιοχών της ΠΑΜΘ στο Δήμο Νέστου και στο Δήμο Παγγαίου».

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό συμβούλιο της ΑΜΘ, ενημέρωσε πως στο διάστημα 8 έως 12 Μαρτίου, τα επιμελητήρια της περιφέρειας θα διοργανώσουν έκθεση τροφίμων και ποτών σε χώρο του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα. Στόχος της έκθεσης η ανάδειξη των προϊόντων των περιοχών της ΑΜΘ, κάτι που φυσικά περιλαμβάνει και τις Καβάλα και Θάσο.

Με ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" κάνει γνωστές τις ερωτήσεις που θα θέσει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, σε σχέση με την ακίνητη περιουσία της ΠΑΜΘ και πως η διοίκηση την διαχειρίζεται.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” Χριστόδουλος Τοψίδης, παρουσίασε τους οκτώ υποψηφίους της παράταξης από την Π.Ε. Δράμας.

Την Τρίτη (31/01) το περιφερειακό συμβούλιο της ΠΑΜΘ συνεδρίασε κάνοντας τον απολογισμό πεπραγμένων της διοίκησης για το 2022. Σήμερα Τετάρτη (01/02) ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” αναφέροντας πως ο απολογισμός κυμάνθηκε μεταξύ θλίψης και παρακμής.

Η έκθεση SEAFOOD EXPO GLOBAL είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στον κόσμο ιχθυηρών & θαλασσινών και εδραιώνεται στη νέα της έδρα στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. 

Ο επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” Χριστόδουλος Τοψίδης, σε επίσκεψη του στο νησί της Θάσου, είδε μία αναφορά προς τον περιφερειάρχη σε έναν τοίχο στο νησί και θέλησε να την σχολιάσει.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος είχε συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για την εξέλιξη των έργων για την προστασία και την ανάδειξη της μνημειακής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμβαση ενός ειδικού προγράμματος που εκπόνησαν από κοινού η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υπεγράφη για την στήριξη του Πρωτογενούς τομέα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη, “Περιφερειακή Σύνθεση”, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως ο περιφερειάρχης με την υπογραφή σύμβασης για το φράγμα Μαρμαρά παραδέχεται πως δεν έκανε τίποτα στη θητεία του.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δίνει στην δυνατότητα στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν δωρεάν το booth της για να προβάλλουν την δουλειά τους.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, με ανακοίνωση του υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει να πορεύεται και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές με την παράταξη του Χρήστο Μέτιου.

Σελίδες