Π.Ε. Καβάλας

Τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο επισκέφθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, η Διοικούσα Επιτροπή της Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ.

Την Πέμπτη (08/02), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, είχε συνάντηση με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Την Πέμπτη (8/2) έγινε σύσκεψη και στη συνέχεια παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου για το πρόγραμμα εορτασμού των 100 χρόνων της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος ανακοίνωσε τις αποφάσεις τους για το ωράριο λειτουργίας και τον αριθμό διημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων που εδρεύουν στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου για το έτος 2024. 

Συζήτηση για αναπτυξιακά θέματα της Καβάλας και της Θάσου είχαν το πρωί της Δευτέρας (29/01), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και μέλη της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, υπέγραψε την απόφαση κύρωσης του αναδασμού στα Αμισιανά για τα έτη 2004 και 2005 και αυτή θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, θα γίνει ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην πόλη της Καβάλας.

Την Πέμπτη (09/11), συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Καβάλας, με θέματα την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023-2024.

Μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, θα γίνει τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, της Καβάλας, την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου.

Έναν νέο ηλεκτροκαρδιογράφο απέκτησε το περιφερειακό ιατρείο των Αμισιανών, την Πέμπτη (28/09).

Η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει του πολίτες, για τους τρόπους μετάδοσης και τα μέτρα προφύλαξης από τη λεπτοσπείρωση.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνει την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στο πλαίσιο της 2ης εβδομάδας Ψυχικής Υγείας. Οι δράσεις σε Καβάλα, Θάσο και όλη την ΑΜΘ, θα γίνουν από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δαμιανός Καγγελίδης, ανακοίνωσε τους υποψήφιους περιφερειακούς του συμβούλους στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στέργιος Ηλιόπουλος, ανακοίνωσε τους υποψηφίους του στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ανακοίνωσε τους υποψηφίους του για τον Νομό Καβάλας, έχοντας στο ψηφοδέλτιο του 23 (10 γυναίκες και 13 άνδρες) υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

H Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ενημέρωσε για νέες εργασίες συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου Νομού Καβάλας προϋπολογισμού 1.000.000,00 €. Το έργο αφορά εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος και βελτίωσης στοιχείων ασφαλείας σε τμήματα του Επαρχιακού Οδικού δικτύου στις περιοχές του Κεχρόκαμπου, του Μακρυχωρίου, του Σκοπού, του Στενωπού, του Αγ.Κοσμά, του Διπόταμου κ.α.

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (24/08) η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που επιχειρούν στις πυρκαγιές του Δήμου Νέστου. 

Η Καβάλα και η Θάσος την Κυριακή (20/08), θα είναι σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και στο δείκτη επικινδυνότητας 4.

Πρόσθετη δαπάνη ύψους 140.000 ευρώ, που αφορά την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για το υπόλοιπο του έτους 2023, εγκρίθηκε στη  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Παρασκευή (11/08).

Ολοκληρώνονται την Πέμπτη (10/08), οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα μεταξύ του κόμβου της Εθνικής οδού Καβάλας – Ξάνθης (διασταύρωση του αεροδρομίου) έως και τη διασταύρωση Πέρνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Μια όμορφη δράση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (04/08), με την τοποθέτηση δύο ενημερωτικών καμβάδων στην πρόσοψη του κτιρίου της Νομαρχίας επί της Ερυθρού Σταυρού.

Την Πέμπτη (13/07) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες θα γίνουν ψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών από αέρος στο Δήμο Νέστου, στις περιοχές της Χρυσούπολης, του Χρυσοχωρίου, της Ν.Καρυάς, του Χαϊδευτού, του Μοναστηρακίου, της Κεραμωτής, του Ερατεινού, του Αγιάσματος, των Πηγών και στην περιοχή του αεροδρομίου.

Λόγω του καύσωνα η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ανακοίνωσε πως θα διαθέτει καθημερινά από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα την αίθουσα Νικόλαος Μάρτης για τις ευπαθείς ομάδες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ενημέρωσε πως θα γίνουν αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στο Δήμο Νέστου, την Τετάρτη (12/07) από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

Η παιδική  παράσταση “Το Μαγεμένο Δάσος”, η οποία  φιλοξενήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας το απόγευμα της Παρασκευής (23/06), έδωσε την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να διασκεδάσουν, να χορέψουν και και περιπλανηθούν μέσα στο “Μαγεμένο δάσος”.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για το πρόγραμμα των εορτασμών στην πόλη, για τον πολιούχο Άγιο Απόστολο Παύλο και για την 110η επέτειο της απελευθέρωσης της Καβάλας.

Στα πλαίσια του προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, την Παρασκευή 23 Ιουνίου και ώρα 19.30, στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου Καβάλας (απέναντι από Λούνα Παρκ), θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση “Το Μαγεμένο Δάσος”.

Έργα ασφαλτόστρωσης συνεχίζει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στην Εθνική οδό Καβάλας - Ελευθερούπολης, στο δρόμο μεταξύ Κοκκινοχώματος και Ελευθερούπολης, ενώ από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου θα γίνουν εργασίες στην Εθνική οδό Καβάλας - Ξάνθης έως τη διασταύρωση της Πετροπηγής.

Μετά το νέο φωτισμό στο λιμάνι της Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ενημερώνει για τις νέες εργασίες που γίνονται στο λιμάνι, με τις παρεμβάσεις που απομένουν για να ολοκληρωθεί το έργο να αφορούν την ολοκλήρωση των υπολοίπων σκυροδετήσεων στο στενό κομμάτι του μόλου και την τοποθέτηση των προσκρουστήρων που υπολείπονται, την τοποθέτηση ηλεκτρικών κιβωτίων και υδραυλικών παροχών σκαφών και τη διαγράμμιση του οδοστρώματος και τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων σήμανσης.

Σελίδες