Π.Ε. Καβάλας

Κατά την περιοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα στην Καβάλα, την Τετάρτη (29/05), έγινε και επίσκεψη στο Φράγμα Μαρμαρά, από τον υπουργό, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Ιωσηφίδη. 

Η περιφέρεια ΑΜΘ ανακοίνωσε τη διοργάνωση της πρώτης συνάντησης Σουηδών «αγοραστών» με εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις της περιφέρειας, που θα γίνει στην Καβάλα και το ξενοδοχείο “Galaxy”, από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου έγινε η ετήσια άσκηση Πολιτικής Προστασίας επί Χάρτου (Α.Ε.Χ.) για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών με την ονομασία «ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2024», από τη διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας ΑΜΘ.

Την Πέμπτη 30 Μαΐου, συνεδριάζει στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας η επιτροπή παρακολούθησης το

Σύσκεψη με τους οινοπαραγωγούς της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είχαν την Τρίτη (28/05) στην Καβάλα, μέλη της διοίκησης της περιφέρειας ΑΜΘ, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για την ενίσχυση των εξαγωγών σε τρίτες χώρες.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, έκαναν έναν πρώτο απολογισμό για τα έργα που έχει δρομολογήσει η περιφέρεια για την Καβάλα και τη Θάσο, με αφορμή και το περιφερειακό συμβούλιο που θα γίνει στην Καβάλα για πρώτη φορά, τη Δευτέρα (27/05).

Στις 25 Μαΐου στις 09:30 το πρωί στο ξενοδοχείο “Lucy” θα γίνει η ημερίδα εξωστρέφειας της περιφέρειας ΑΜΘ, με ευκαιρίες για συζήτηση με επιχειρηματίες & επαγγελματίες μεγάλων εταιρειών.

Με τους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρης Κιρμικίρογλου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό την Πέμπτη 16 Μαΐου. 

Το Τοπικό Συμβούλιο του Αμυγδαλεώνα είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο. Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την περιοχή του Αμυγδαλεώνα.

Την Κυριακή 19 Μαΐου, η Καβάλα θα τιμήσει την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ενημέρωσε για το πρόγραμμα των εορτασμών για την Εθνική Αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 9 Μαΐου.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, απάντησε με ανακοίνωση του στον βουλευτή Καβάλας, Μακάριο Λαζαρίδη, για τον τρόπο καταβολής των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς ο βουλευτής είχε ερωτήματα για τη διαδικασία.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρου Μαρκόπουλου, απαγορεύεται από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2024, η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στα εσωτερικά νερά, για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων ζώων.

Τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο επισκέφθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, η Διοικούσα Επιτροπή της Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ.

Την Πέμπτη (08/02), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, είχε συνάντηση με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Την Πέμπτη (8/2) έγινε σύσκεψη και στη συνέχεια παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου για το πρόγραμμα εορτασμού των 100 χρόνων της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος ανακοίνωσε τις αποφάσεις τους για το ωράριο λειτουργίας και τον αριθμό διημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων που εδρεύουν στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου για το έτος 2024. 

Συζήτηση για αναπτυξιακά θέματα της Καβάλας και της Θάσου είχαν το πρωί της Δευτέρας (29/01), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και μέλη της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, υπέγραψε την απόφαση κύρωσης του αναδασμού στα Αμισιανά για τα έτη 2004 και 2005 και αυτή θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, θα γίνει ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην πόλη της Καβάλας.

Την Πέμπτη (09/11), συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Καβάλας, με θέματα την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023-2024.

Μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, θα γίνει τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, της Καβάλας, την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου.

Έναν νέο ηλεκτροκαρδιογράφο απέκτησε το περιφερειακό ιατρείο των Αμισιανών, την Πέμπτη (28/09).

Η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει του πολίτες, για τους τρόπους μετάδοσης και τα μέτρα προφύλαξης από τη λεπτοσπείρωση.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνει την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στο πλαίσιο της 2ης εβδομάδας Ψυχικής Υγείας. Οι δράσεις σε Καβάλα, Θάσο και όλη την ΑΜΘ, θα γίνουν από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δαμιανός Καγγελίδης, ανακοίνωσε τους υποψήφιους περιφερειακούς του συμβούλους στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στέργιος Ηλιόπουλος, ανακοίνωσε τους υποψηφίους του στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ανακοίνωσε τους υποψηφίους του για τον Νομό Καβάλας, έχοντας στο ψηφοδέλτιο του 23 (10 γυναίκες και 13 άνδρες) υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

H Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ενημέρωσε για νέες εργασίες συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου Νομού Καβάλας προϋπολογισμού 1.000.000,00 €. Το έργο αφορά εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος και βελτίωσης στοιχείων ασφαλείας σε τμήματα του Επαρχιακού Οδικού δικτύου στις περιοχές του Κεχρόκαμπου, του Μακρυχωρίου, του Σκοπού, του Στενωπού, του Αγ.Κοσμά, του Διπόταμου κ.α.

Σελίδες