Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΕΛΜΕ Καβάλας διοργάνωσε μία μαθητική καλλιτεχνική δράση. Μαθητές από την Καβάλα δημιούργησαν έργα τέχνης τα οποία παρουσιάστηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

 

 

Σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρει τα εξής;

“Η φετινή σχολική χρονιά, 2023-2024, ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που διοργανώσαμε αυτή τη μαθητική καλλιτεχνική δράση, με τον φετινό τίτλο να είναι "Η μαγεία των μοτίβων, Μαθηματικά και Τέχνη". 

 

Τον Δεκέμβριο 2023 προσκαλέσαμε μαθητές και μαθήτριες να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δικής τους έμπνευσης, με θέμα τα μοτίβα και τον συνδυασμό Μαθηματικών και Τέχνης. 

 

Μέχρι τον Απρίλιο 2024 δημιουργήθηκαν 224 έργα, από 18 Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΕΝΕΕΓΥΛ Ενιαίο Ειδικό  Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο  Καβάλας του Νομού μας. 

 

Συλλέξαμε τα έργα και στήσαμε την έκθεση στον μοναδικής ομορφιάς χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας! Η έκθεση είχε διάρκεια από 13 Απριλίου μέχρι 19 Απριλίου 2024.  

 

Μέσα στο σχολείο αναπτύσσεται πολλές φορές ένα δεύτερο σχολείο, που είναι εξίσου σημαντικό με το πρώτο ή κάποιες φορές πιθανόν να είναι και πιο σημαντικό. Σε αυτήν τη βάση στηρίχθηκε το όραμά μας για την εικαστική δράση. 

 

"...Παράλληλα, προσπαθούμε να δώσουμε κι έναν ακόμη προσανατολισμό στην ΕΛΜΕ – μορφωτικό, παιδαγωγικό, πολιτιστικό –  και να τον αναμεταδώσουμε στην πόλη. 

 

Γιατί θέλουμε ο λόγος της Παιδείας, λόγος βαθιά ανθρωπιστικός, να ακουστεί στον δημόσιο χώρο, να αναμετρηθεί με τον κυρίαρχο στις μέρες μας λόγο του ατομικισμού και της ιδιώτευσης και ίσως να τον νικήσει..." αναφέρει η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας, Ελένη Σακαλή ,  στην ομιλία της στα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024. 

 

Στη φετινή δράση συμμετείχαν επίσης στη διοργάνωση, ο ΣΦΓΤ Καβάλας (Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας) και η ΕΜΕ Καβάλας (Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Παράρτημα Καβάλας). 

 

Ευχαριστούμε  την Εφορεία Αρχαιολογίας Καβάλας, τους εργαζόμενους στο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Σαέκ Καβάλας ΣΑΕΚ Καβάλας (Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης, πρώην ΙΕΚ) η οποία είχε αναλάβει την τροφοδοσία στη βραδιά των εγκαινίων. 

 

Πολλά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές μας για τα έργα που καλλιτέχνησαν και για το θάρρος και τη θετική ανταπόκριση που έδειξαν στην πρόσκλησή μας για δημόσια έκθεση των έργων τους!”