ΕΛΜΕ Καβάλας

«Το μέγεθος της διασποράς είναι πολύ μεγάλο την ώρα που πριν από τις γιορτές τα κρούσματα στα σχολεία δεν ξεπερνούσαν τα 10», λέει στον KavalaNews 102.8 η γραμματέας της ΕΛΜΕ Καβάλας, Ελένη Σακαλή.  

Αντίθετη με τον τρόπο που ανοίγουν τα σχολεία δηλώνει η ΕΛΜΕ Καβάλας. Επισημαίνει πως είχε προταθεί στο Υπουργείο η παράταση των σχολικών διακοπών μέχρι να παρέλθει η κορύφωση της πανδημίας διευκρινίζει πως δεν επιτρέπεται η διενέργεια self-test μαθητών με ευθύνη των εκπαιδευτικών, γιατί ως ιατρική πράξη εμπεριέχει νομικές ευθύνες και επισείει νομικές συνέπειες.

Αντιδρά η ΕΛΜΕ Καβάλας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του νομού Καβάλας, αλλά και για την απαξιωτική ό

«Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε αθρόες συμπτύξεις τμημάτων προκειμένου να εξαφανίσει τα χιλιά

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση 180 χιλιάδων συναδέλφων τους.

Η ΕΛΜΕ Καβάλας καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τιμής για την εργατική Πρωτομαγιά,οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 11.30 π.μ. στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι εκπαιδευτικοί και ειδικό βοηθητικό προσωπικό από τα ειδικά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου στην είσοδο του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Καβάλας που πραγματοποιούν τα εργατικά σωματεία της Καβάλας και της θάσου θα συμμετέχει η ΕΛΜΕ Καβάλας.

Την ανησυχία τους για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς καμία ουσιαστική λήψη μέτρων όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν εκφράζουν οι καθηγητές της Καβάλας σε ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει μετά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία τα γυμνάσια και τα λύκεια το επόμενο διάστημα.

Εάν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίσουν να κωφεύουν θα προσθέσουν στο φιάσκο της «τηλεκπαίδευσης» ένα ακόμη κολοσσιαίο: την απώλεια μιας σχολικής χρονιάς.

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 στα γραφεία της ΔΔΕ Καβάλας κατατίθενται οι δηλώσεις απόσυρσης των ψηφοδελτίων ΟΛΩΝ των συνδυασμών που έχουν υποβάλει αιτήσεις υποψηφιότητας για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ Καβάλας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλαςκαλεί τους/τις εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που διοργανώνουν αντιφασιστικές συλλογικότητες της πόλης μας την Τρίτη, 6/10, στις 6.30μ.μ., στην Πλατεία Καπνεργάτη.

 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, πραγματοποίησε την Πέμπτη (1/10) στην Πλατεία Καπνεργάτη η ΕΛΜΕ Καβάλας. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και μέλη άλλων συλλόγων.

Οι εκπαιδευτικοί της Καβάλας- δάσκαλοι και καθηγητές- μαζί με τις σχολικές καθαρίστριες διοργανώνουν την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Καπνεργάτη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήρι

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καπνεργάτη διοργανώνει η ΕΛΜΕ Καβάλας.

 

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καβάλας για τις δηλώσεις Λαζαρίδη για τις καταλήψεις στα σχολεία: "Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο δηλώσεις του Μακάριου Λαζαρίδη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, σύμφωνα με τις οποίες «βασικός υποκινητής των καταλήψεων είναι η ΕΛΜΕ Καβάλας».

Η έναρξη του σχολικού έτους βρίσκει την εκπαιδευτική κοινότητα αρκετά προβληματισμένη καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι ήδη σε εξέλιξη και οι απαντήσεις του Υπουργείου στα ερωτήματά μας, που αφορούν κυρίως στη διασφάλιση της υγείας, ασαφείς και ανεπαρκείς

Aνακοίνωση σχετικά με τις εξαγγελίες με τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων μετά τις θερινές διακοπές ενόψει πανδημίας εξέδωσε η ΕΛΜΕ Καβάλας την Τρίτη 25 Αυγούστου. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης 19 Μαΐου οι εκπαιδευτικοί της Καβάλας στην πλατεία Καπνεργάτη στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων για την απόσυρση του νέου νομοσχεδίου στην Παιδεία αλλά και τη διαμαρτυρία για την τοποθέτηση καμερών μέσα στις τάξεις.

Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου άλλα και  τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών Η ΕΛΜΕ Καβάλας καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13/5, στις 12.00, στην Πλατεία Καπνεργάτη

Το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και τους υπολογιστές που θα έδινε το Υπουργείο Παιδείας στους μαθητές για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα από το σπίτι στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Καβάλα

Η ΕΛΜΕ Καβάλας ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, ώστε να εξασφαλιστεί επάρκεια σε υγειονομικό προστατευτικό, ενάντια στον Covid-19, εξοπλισμό και προσφέρει το ποσό των 1000 ευρώ

Ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καβάλας (ΕΛΜΕ) για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εκπαίδευση από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Η ΕΛΜΕ Καβάλας προκηρύσσει την Τρίτη 21/1/2020 τρίωρη στάση εργασίας,από 11.00.- 14,00, και ζητά από τους/ τις εκπαιδευτικούς του νομού να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στην είσοδο του κτιρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Καβάλας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου στην Καβάλα και ενημερώθηκε για τα θέματα εκπαίδευσης των παιδιών (προσφύγων και μεταναστών)

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σχετικά με την ανάρτηση μαθητικής ανακοίνωσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του ΓΕΛ Λιμένα Θάσου. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση φαίνεται να αυτοχαρακτηρίζονται οι μαθητές με τον όρο «φασίστας»