Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας δηλώνει τη συμπαράστασή του στη διωκόμενη από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας νηπιαγωγό και προϊσταμένη του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Καβάλας.

 

Η συνάδελφος νηπιαγωγός κοινοποίησε διαμαρτυρόμενη στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς τις ελλείψεις σε υποδομή και διδακτικό προσωπικό της εκπαιδευτικής μονάδας στην οποία υπηρετεί και αντί απάντησης ήρθε αντιμέτωπη με μια σειρά πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, που σχετίζονται με τον τρόπο κοινοποίησης της διαμαρτυρίας.

 

Διώκεται με πολύ βαρύ κατηγορητήριο για τις διαχειριστικές αδυναμίες που επέδειξε, και δεν εκτιμούνται οι προσπάθειές της να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του σχολείου του οποίου έχει την ευθύνη.

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ειδική Αγωγή είναι μεγάλα και επιλύονται με την αύξηση των δαπανών για τον ευαίσθητο αυτό χώρο της εκπαίδευσης και τη συνεργασία Διοίκησης και εκπαιδευτικών.

 

Δεν επιλύονται με γραφειοκρατικές διοικητικές ενέργειες, οι οποίες αποκρύπτουν τον πραγματικό ένοχο, την ασκούμενη δηλαδή από την Κυβέρνηση εκπαιδευτική πολιτική.

 

Η Πρόεδρος

Ελένη Σακαλή

Ο Γραμματέας

Παναγιώτης Τσολάκης 

 

 

Τη συμπαράσταση της στην νηπιαγωγό δήλωσε και η Βουλευτής Καβάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, η οποία αναφέρει τα εξής: 

 

 

"Στο πλευρό της νηπιαγωγού του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Καβάλας που διώκεται

 

Η ασκούμενη πολιτική από την Κυβέρνηση στον χώρο της Παιδείας και ειδικότερα στον χώρο της Ειδικής Αγωγής, δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω απ' το χαλί με διώξεις και φίμωση των άμεσα εμπλεκόμενων.

 

Η δίωξη της νηπιαγωγού-προϊσταμένης του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Καβάλας για καθαρά γραφειοκρατικό λόγο αποκρύπτει τον πραγματικό ένοχο, που είναι το Υπουργείο Παιδείας.

 

Η εκδικητική ενέργεια δίωξης της νηπιαγωγού, η οποία προσπάθησε να αναδείξει το πρόβλημα που προέκυψε από την αιφνιδιαστική απόφαση μερικής διάθεσης ψυχολόγου στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καβάλας, είναι απαράδεκτη. Οι δε κατηγορίες που τις προσάπτονται (παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος, κακόβουλή άσκηση κριτικής πράξεων προϊστάμενης αρχής, κατάθεση ψευδούς εγγράφου σε δημόσια υπηρεσία), για ένα γραφειοκρατικό λάθος το οποίο αναγνώρισε η εκπαιδευτικός, είναι προπέτασμα για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, έλλειψης υποδομών και κατάλληλου υλικού για το ειδικό νηπιαγωγείο.

 

Ο αυταρχισμός του Υπουργείου Παιδείας και των οργάνων του δεν θα περάσει. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στη νηπιαγωγό και απαιτώ να παύσει ΤΩΡΑ η δίωξη εναντίον της. Επιφυλάσσομαι για ανάδειξη του θέματος στο κοινοβούλιο."