Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη το Σάββατο 13 Απριλίου ένας άνδρας κάτοικος Θάσου ο οποίος άναψε φωτιά για να κάψει χόρτα και προκάλεσε πυρκαγιά στην περιοχή «Βαραδούλι» στην Σκάλα Πρίνου.

 

Η φωτιά σύμφωνα με την πυροσβεστική επεκτάθηκε στην γύρω περιοχή. Όπως είπε στο ανακριτικό της πυροσβεστικής Θάσου, άναψε τη φωτιά για να κάψει υπολείμματα βλάστησης που είχε ξεριζώσει σε κτήμα που του έχει ανατεθεί η διαχείριση.

 

Στον δράστη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€. Μετά τις διαδικασίες της αυτόφωρης σύλληψης ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

 

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Θάσου Κώστας Κοντογεωργίου μιλώντας στο KavalaNews.gr εφιστά την προσοχή των κατοίκων του νησιού. Όπως λέει:

 

«Ο κόσμος πρέπει να προσέχει πάρα πολύ. Οι κλιματικές συνθήκες από τώρα και για τους επόμενους μήνες ευνοούν την πρόκληση πυρκαγιών. Πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί ενώ τα πρόστιμα είναι τσουχτερά για όσους εντοπίζονται να ανάβουν φωτιές για να κάψουν χόρτα και υπολείμματα.»