Από τις 3 έως τις 9 Απριλίου, συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 9 άτομα, για διακίνηση ναρκωτικών και κατοχή όπλων.

 

Σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

“Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 3-4-2024 έως και 9- 4-2024 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Δράμας, και Ροδόπης εννέα (9) άτομα, εκ των οποίων επτά ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν εννέα ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί ραδιοσταθμών, κατά περίπτωση.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 3-4-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων μικροποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, κοκαΐνης και ECSTASY, μία γεμιστήρα με τρία φυσίγγια, δύο ασύρματοι, μία ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα ως μέσο μεταφοράς εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, την 9-4-2024 το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν έναν ημεδαπό στη Θεσσαλονίκη, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητα κοκαΐνης, 31 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 826,1 γραμμαρίων, δύο ζυγαριές ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα.

 

Επιπλέον, σε επτά ακόμα περιπτώσεις, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν δύο ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό στην Καβάλα, δύο ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό σε περιοχές της Δράμας και έναν ημεδαπό στην Κομοτηνή, διότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από μία οικία, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και την κατοχή των δραστών κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης, ένα τσιγάρο κάνναβης, 122 ναρκωτικά δισκία και ένα διαδερμικό έμπλαστρο με φαιντανύλη.

 

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις εννέα υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Δράμας, Καβάλας και Κομοτηνής.”