ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του Δ.Σ.της Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας – ΔΗΠΕΘΕ, κύριο Πέτρο Πετρόπουλο. Συζήτηση εκτάκτων θεμάτων στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. 

Αγαπητέ κύριε Πετρόπουλε,

 

με την παρούσα ανοιχτή επιστολή θα ήθελα να εκφράσω τις ενστάσεις μου στην πρακτική να εισάγονται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ως Έκτακτα κάποια θέματα που έχουν χαρακτήρα και περιεχόμενο Τακτικού Θέματος και για τα οποία θα πρέπει τα μέλη του Δ.Σ. να έχουν γραπτή ενημέρωση με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία κάποιες ημέρες πριν, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν και να αποφασίσουν. Ειδικά όταν τα θέματα αυτά έχουν και οικονομικό σκέλος.

 

Η πρακτική αυτή με έφερε στη δυσάρεστη θέση να αποχωρήσω από την περασμένη συνεδρίαση.  

 

Θέλω να διευκρινίσω ότι οι αντιρρήσεις που εξέφρασα κατά τη συζήτηση του Εκτάκτου Θέματος για τις επιπλέον εμφανίσεις της παράστασης «Ισορροπιστής Αεροσκαφών» σε άλλες περιοχές της Ελλάδας δεν αφορούσαν σε αυτό καθεαυτό το θέμα, αλλά στο ότι τέθηκε προς συζήτηση ως Έκτακτο (ενώ είναι Τακτικό) και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. και γραπτή εισήγηση τόσο για τον προγραμματισμό των νέων εμφανίσεων όσο και για τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς τους. Όπως αντιλαμβάνεστε, μία τέτοια πρακτική δεν μου επιτρέπει να έχω την απαραίτητη προετοιμασία που χρειάζομαι, για να ψηφίσω με ορθότητα.

 

Προβαίνω σε αυτή τη διευκρίνιση, καθώς δεν επιθυμώ να παρερμηνεύονται από κανέναν οι τοποθετήσεις μου επί συγκεκριμένων θεμάτων που αφορούν στην καλλιτεχνική δραστηριότητα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Στηρίζω και θα στηρίζω έμπρακτα κάθε καλλιτεχνική παραγωγή και συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ και επιθυμώ η συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και στη λήψη των αποφάσεων να είναι ουσιαστική και γόνιμη, αλλά μέσα από ορθές διαδικασίες.

 

Με εκτίμηση,

 

Η εκπρόσωπος της Δημοτικής Κίνησης «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

 

Δέσποινα Μαυρίδου

Μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας