Θέση στο ζήτημα της αύξησης των δημοτικών τελών παίρνει ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας.

 

Αναλυτικά, αναφέρει:

 

Μετά από δέκα και πλέον χρόνια διαδοχικών κρίσεων, όλοι μας προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε και να βρούμε επιτέλους το βηματισμό μας.

 

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ψηφίσουν ή όχι την αύξηση των δημοτικών τελών, ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ και δίχως ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για επιχειρήσεις και οικίες.

 

Για εμάς τους επαγγελματίες, το βάρος κάθε αύξησης στην ενέργεια, την τιμή του νερού και στα δημοτικά τέλη είναι πάντα διπλό, αφού προστίθεται τόσο στα έξοδα της δουλειάς όσο και της κατοικίας μας.

 

Οι αυξήσεις των δημοτικών τελών και φόρων λόγω έλλειψης εσόδων στους Δήμους, κρύβουν μια κρίσιμη πολιτική επιλογή όλων των Δημοτικών Αρχών τις τελευταίες δεκαετίες. Από τη μια οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (Κ.Α.Π.) που πρέπει με βάση το νόμο να αποδίδει η Πολιτεία στους Δήμους μειώνονται και από την άλλη η Πολιτεία καθυστερεί χρόνια την αποπληρωμή τους. 

 

Με την κατάσταση αυτή οι Δημοτικές Αρχές δεν ανοίγουν μέτωπο, αλλά προτιμούν να φορτώνουν και άλλα βάρη στην πλάτη μας. Βάρη που έρχονται να προστεθούν στην υπέρογκη φορολογία και στην ακρίβεια που βιώνουμε. 

 

Η αύξηση της τιμής των τελών σήμερα δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ συναφών επιχειρήσεων όμορων Δήμων. 

 

Καλούμε να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕΙ η σημερινή αύξηση και να ακολουθηθεί το παράδειγμα Δήμων με κοινά χαρακτηριστικά με το δικό μας, οι οποίοι εξετάζουν τη μείωση τελών παρόλο που είναι στα 2,20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για καταστήματα και 1,76 ευρώ για οικίες.

 

Επίσης, να μπουν φίλτρα για τον δικαιότερο υπολογισμό των τελών ανάλογα με το πόσα απορρίμματα παράγει ο καθένας.    

(δελτίο Τύπου)