Ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης παρουσία του δημάρχου Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη, του πρόεδρου του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου κ. Σάββα Αργυράκη, του πρόεδρου του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης κ. Αθανάσιου Καβάζη και του πρόεδρου του ΤΟΕΒ Χρυσοχωρίου κ. Γιώργου Δαλακούρα συναντήθηκαν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για ζητήματα που αφορούν τον Νέστο ποταμό.

 

Ειδικότερα, συζητήθηκε το θέμα της παροχής ύδατος προς άρδευση που συνδέεται, όμως, με την παραγωγή ενέργειας του φράγματος του Θησαυρού.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Υπουργού και των παρισταμένων και αποσαφηνίστηκαν τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους αγρότες κατά τη διάρκεια της από 9.12.2023 συνάντησης του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου.

 

Η χθεσινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής δέσμευσης του Βουλευτή, ο οποίος είχε παραβρεθεί στη συνάντηση του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, εν συνεχεία δε, θα ακολουθήσουν και νέες συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους Υπουργούς για ζητήματα της περιοχής μας, όπως δεσμεύθηκε και πάλι ο βουλευτής.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά:

 

«Θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό για τη σημερινή συνάντηση.

 

Άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας και έγινε μια διεξοδική συζήτηση για τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων.»

 

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

(δελτίο Τύπου)