"Όλες και όλοι την Παρασκευή 17/11 στις 5 μ.μ. στον Δημοτικό Κήπο"

 

Η φετινή επέτειος των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μας βρίσκει σε μια  περίοδο που εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με:

 

  • Την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς και τα εργατικά ατυχήματα που ολοένα αυξάνονται

 

  • Τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

 

  • Το διαλυμένο ΕΣΥ και την επιχείρηση διάλυσης της Παιδείας,

 

  • Το τσάκισμα των ασφαλιστικών ταμείων και των συντάξεων

 

  • Τους αντεργατικούς νόμους

 

  • Τον πόλεμο στην Ουκρανία που μαίνεται και το τελευταίο διάστημα την σφαγή του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας. 

 

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ανακοίνωσε και νέα φοροεπιδρομή προς τους αυταπασχολούμενους, χτυπώντας ακόμη περισσότερο το ήδη πετσοκομμενο εισόδημά τους και οι βιοπαλαιστές αγρότες  είδαν τεράστιο ψαλίδισμα (έως και 70%) στην πληρωμή της προκαταβολής της “Βασικής Ενίσχυσης”.

 

Τα συνθήματα του Πολύτεχνείου παραμένουν επίκαιρα.

 

Γιατί ο μισθός μας δεν φτάνει ούτε για ψωμί, η παιδεία γίνεται εμπόρευμα που το χρυσοπληρώνουμε από τις τσέπες μας, η ελευθερία σταματά στις πύλες των εργοστασίων με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και στα σύνορα της Γάζας όπου η κτηνωδία της εγκληματικής κυβέρνησης του Ισραήλ με υποστηρικτή το ΝΑΤΟ, διαπράττει  γενοκτονία στον παλαιστινιακό λαό που εδώ και χρόνια παλεύει για την ελευθερία του.

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον λαό της Παλαιστίνης που βομβαρδίζεται νυχθημερόν και παραμένει εγκλωβισμένος σε ένα κομμάτι γης, χωρίς καμία βοήθεια με πάνω από 9000 νεκρούς, με τους μισούς να είναι παιδιά.

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στον λαό του Ισραήλ που δεν ασπάζεται τις πρακτικές της κυβέρνησης του και ζητά να σταματήσει η σφαγή στην Γάζα.

 

Επίκαιρο όσο ποτέ είναι και το σύνθημα του Πολυτεχνείου που βρίσκεται στην πύλη. «Εξω άι ΗΠΑ έξω το ΝΑΤΟ» αφού η κυβέρνηση μας εμπλέκει σε επικίνδυνα σχέδια, αφού η χώρα μας συμμετέχει στους πολέμους.

 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει και φωτίζει τον δρόμο.

 

Αποτίουμε φόρο τιμής στους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

 

Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση και την αλληλεγγύη μας! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για:

 

  •  ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς .7ωρη 5ημερη 35ωρη εργασία, με πλήρεις αποδοχές! Να μην εφαρμοστούν οι αντεργατικοί νόμοι που καταργούν το 8ωρο και  ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση και την απεργία.

 

  • Όχι στην ένταση της καταστολής! Παλεύουμε ενάντια στον φασισμό.

 

  •  Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και ο ΕΦΚ στα καύσιμα. Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση, ρεύμα, νερό. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να μην παραδοθεί η διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου σε ιδιώτες, να μην πληρώσει πάλι ο λαός της Καβάλας

 

  • Να επιστρέψουν κανονικά οι συνάδελφοι των πετρελαίων και των λιπασμάτων στις δουλειές τους με εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας.

 

  • Μέτρα προστασίας της υγείας μέσα στους χώρους δουλειάς. Στελέχωση των ελεγκτικών φορέων για συχνούς και ενδελεχείς ελέγχους. 

 

  • Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους! Να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού! Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Να υπάρξει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα που έχουν διαμορφωθεί το 1967 με πρωτεύουσα στην ανατολική Ιερουσαλήμ για να μπορέσουν ο παλαιστινιακός και Ισραηλινός λαός να ζήσουν ειρηνικά.

 

  • Αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών σε Υγεία και Παιδεία. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας με μόνιμο προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό. Να δοθούν στα χρωστούμενα ρεπό και άδειες στο προσωπικό του νοσοκομείου. Να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό οι κενές θέσεις σε εκπαιδευτικούς. Όχι στην αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί τα σχολεία.

 

  • Κατάργηση των φόρων στους μικρούς αυταπασχολούμενους και διαγραφή χρεών.Να δοθούν οι ενισχύσεις στους βιοπαλαιστές αγρότες στο ύψος των αναγκών! Να μην ξεκληριστούν οι αγρότες!

 

  • Να σταματήσει το τζογαρισμα των ασφαλιστικών μας ταμείων. Επαναφορά 13ου 14ου μισθού και σύνταξης για τους εργαζόμενους δημοσίου τομέα και τους συνταξιούχους.Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις. Να μειωθεί το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης.

 

Καλούμε όλο το λαό της Καβάλας, την Παρασκευή 17/11 στις 5 μ.μ. στον Δημοτικό κήπο, όπου θα γίνει αρχικά η κατάθεση στεφάνων και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας-Θάσου

Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας

Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Καβάλας-Δράμας

Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Καβάλας-Νέστου

Σωματείο Εργαζομένων στην Καβάλα Oil «Το Βαρέλι»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας

ΕΛΜΕ Καβάλας

Σύλλογος Εργαζομένων ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Φοιτητικός Σύλλογος Χημικού ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Φοιτητικός Σύλλογος Λογιστικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Φοιτητικός ΣύλλογοςΠληροφορικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Φοιτητικός Σύλλογος Εστιαζόμενων Φοιτητών ΔΙΠΑΕ Καβάλας

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας

Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ

Σωματείο συνταξιούχων Δημοσίου

Σύλλογος Γυναικών Καβάλας (μέλος της ΟΓΕ)

Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας

(δελτίο Τύπου σωματείων Καβάλας)