δημοτικός κήπος Καβάλας

Στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας βρέθηκε η Ολυμπιακή φλόγα τη Δευτέρα (22/04), με πλήθος κόσμου να βρίσκεται στο σημείο για να δει τη φλόγα-σύμβολο της σπουδαιότερης και ιστορικότερης αθλητικής διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, μαθητές σχολείων της Καβάλας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στον Δημοτικό Κήπο, ενώ έγινε και κατάθεση στεφάνων, την Παρασκευή (22/03).

Την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που έγινε σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια, τίμησε και η Καβάλα, την Παρασκευή (17/11).

“Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ένα γεγονός-σταθμό στους αγώνες του λαού για Δημοκρατία και Ελευθερία. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας. Στην Καβάλα συμμετέχουμε στην εκδήλωση μνήμης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, στον Δημοτικό Κήπο στις 5.00 το απόγευμα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, θα γίνει στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας, την Παρασκευή (17/11), στις 17:00 το απόγευμα.

Το πρωί της Τρίτης 31 Οκτωβρίου, ο Δημοτικός Κήπος γέμισε με μαθητές δημοτικών σχολείων, που μέσα από διάφορα παιχνίδια έμαθαν τα μυστικά της ανακύκλωσης.

Ο Δήμος Καβάλας και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό βίντεο από την Καβάλα, κατά τη διάρκεια του τουρνουά μπάσκετ 3on3, στον Δημοτικό Κήπο.

Άρχισε την Παρασκευή (30/06) στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, το τουρνουά μπάσκετ 3on3 Master Series, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Το πρωί της Πέμπτης (29/06), στο Ηρώο της Καβάλας στο Δημοτικό Κήπο, έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων του απελευθερωτικού αγώνα, παρουσία αρχών και φορέων της Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας τοποθετήθηκε αναθηματική πλάκα, εις μνήμην του Αμερικανού μεθοδιστή πάστορα, Έιζα Τζένινγκς, για όσα έπραξε τις ημέρες που ακολούθησαν την Μικρασιατική Καταστροφή, από τον Σεπτέμβρη του 1922, σώζοντας 300.000 ανθρώπους από τη φλεγόμενη Σμύρνη. 

Σωματεία και φορείς της Καβάλας ανακοίνωσαν πως η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Δημοτικό Κήπο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (24/04) υψώθηκε στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας η σημαία της Αρμενίας, στην ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Από το πρωί της Τρίτης (31/01) οι σημαίες στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας κυματίζουν μεσίστιες ως ένδειξη πένθους για την απώλεια του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Εκδήλωση-αφιέρωμα στον ξεριζωμό των Ελλήνων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Καβάλας στο Δημοτικό Κήπο την Τετάρτη 02.11.2022 και ώρα 11:00 π.μ.

Η VIP Security βρίσκεται στο πλευρό της Action Team καθώς ανέλαβε, αφιλοκερδώς, την φύλαξη των προϊόντων που συνέλεξε η εθελοντική ομάδα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας για τους πυρόπληκτους της Ατ

Τουρνουά σκακιού διοργανώθηκε από τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας στο πλαίσιο της 105ης επετείου για την απελευθέρωση της Καβάλας.