Την τελευταία εβδομάδα, ο Ιρανοκαναδός επιχειρηματίας Άλεξ Χαντιτάτζι, ταλαιπωρείται από κορονοϊό.

 

Ο ίδιος με ανάρτηση του στα social media, αναφέρει πως πέρασε 2 ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ πλέον παρότι έχει βγει από τη ΜΕΘ και είναι στην 6η μέρα με Covid τονίζει χαρακτηριστικά “είμαι ακόμα τόσο αδιάθετος που δεν μπορώ να κουνηθώ για περισσότερο από μερικά λεπτά σε μια έκταση”.

 

 

Αναλυτικά ο κ. Χαντιτάτζι αναφέρει τα εξής:

 

“Αυτή δεν είναι η πρώτη μου συνάντηση με τον COVID, αλλά αυτή η νέα παραλλαγή ήταν η πιο βαθιά διαφορετική και σίγουρα η πιο σκληρή. 

 

Ο ιός έχει επηρεάσει σοβαρά αρκετά μέρη του σώματός μου, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, των πνευμόνων (με αποτέλεσμα βρογχίτιδα) και το αυτί, τη μύτη και το λαιμό μου.

 

Άντεξα δύο απαιτητικές μέρες στη ΜΕΘ και πήρα την προσωπική απόφαση να αρνηθώ αναπνευστήρα εκείνο το διάστημα. Ο ειδικός μου, γνωστός ως ένας από τους κορυφαίους ιατρικούς εμπειρογνώμονες στην Ευρώπη, εξέφρασε την έκπληξή του για την πολυπλοκότητα αυτής της παραλλαγής. Στην εκτεταμένη 32χρονη ιατρική καριέρα του, δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο. 

 

Παρομοίασε την προσαρμοστικότητά του και τις γρήγορες αλλαγές με το πώς θα φανταζόμασταν την τεχνητή νοημοσύνη να εξελισσόμαστε.

 

Στην 6η μέρα τώρα, και είμαι ακόμα τόσο αδιάθετος που δεν μπορώ να κουνηθώ για περισσότερο από μερικά λεπτά σε μια έκταση. 

 

Είναι δύσκολο να μεταδώσεις πόσο επιθετική και περίπλοκη είναι αυτή η παραλλαγή, σχεδόν σαν να υπάρχει ένας σκόπιμος σχεδιασμός σε αυτήν. 

 

Ανεξάρτητα από το πού προήλθε, άμεση ανησυχία είναι η τεράστια πρόκληση που θέτει σε όλους μας. Παρακαλώ, φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.”