γράφει ο
Στάθης Χαρπαντίδης
Στη πόλη του φωτός το Παρίσι ο Στέργιος Τεκερίδης είχε την πρώτη του ουσιαστική επαφή με τον χώρο του κρασιού , όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο μισελενάτο εστιατόριο «Le Mavrommatis».
Εντρύφησε βαθύτερα στην τέχνη του οίνου σπουδάζοντας στο Wine & Spirit Education Trust και γνώρισε την πώλησή του στο Κτήμα του Καβαλιώτη οινοποιού Βασίλη Χατζηγεωργίου.
Πριν από μερικά χρόνια άφησε το προσωπικό του επιτυχημένο στίγμα στη νυχτερινή ζωή της Καβάλας με το indie μπαρ «Η Αλίκη έχει λάθος αγόρι» και το φημισμένο για την αισθητική του wine bar «Όταν η Μυρσίνη ερωτεύτηκε τον φούρνο» αξιοποιώντας τον παλιό φούρνο του Απόστολου Μαρδύρη στη συνοικία της Παναγίας .
Εγκατέλειψε όμως την γενέθλια πόλη και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα στη πολύχρωμη γειτονιά των Εξαρχείων όπου ανάμεσα σε βιβλιοπωλεία, παραδοσιακά κουτούκια, γκαλερί και κτίρια ιστορικής αρχιτεκτονικής σημασίας, δημιούργησε το wine bar «Τανίνη Αγάπη Μου» με σκοπό την ανάδειξη των κρασιών του ελληνικού αμπελώνα.
Ο Στέργιος Τεκερίδης συγκέντρωσε στη κάβα του 120 ετικέτες φυσικών κρασιών από ανεξάρτητους Έλληνες παραγωγούς με οικολογικές πρακτικές καλλιέργειας όπως βιολογικούς ή βιοδυναμικούς αμπελώνες και με ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την διάρκεια της οινοποίησης. Από τον περσυνό χειμώνα ξεκίνησε να λειτουργεί και η κάβα, η καρδιά της Τανίνης.
Πρόκειται για ένα υπόγειο κελάρι επί της οδού Μεθώνης, όπου συντηρούνται και παλαιώνονται σε κατάλληλες συνθήκες τα κρασιά , ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως χώρος οινικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η «Τανίνη Αγάπη Μου» φίλοι αναγνώστες δουλεύει…. τρελά, δεν βρίσκεις τραπέζι ελεύθερο γιατί απλά όλα είναι κάθε μέρα ρεζερβέ!!!
Δεν θα ήταν υπερβολή να σας πω ότι αυτή τη στιγμή η Τανίνη συγκριτικά με το μέγεθος του χώρου της είναι το πιο επιτυχημένο και εμπορικότερο wine bar στο κέντρο της Αθήνας .