Δώσαμε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, τη μάχη για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του Δήμου στην ακτή της Καλαμίτσας. Διαβεβαιώνουμε τον λαό της Καβάλας ότι θα πράξουμε το ίδιο μετά τις προσεχείς εκλογές, από την θέση πια της διοίκησης, όχι πλέον για την κυριότητα, την οποία θεωρούμε δεδομένη, αλλά για την αξιοποίηση της, στα πρότυπα μιας σύγχρονης τουριστικής παραλίας, ελεύθερης σε όλους”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας Αναστασία Ιωσηφίδου, μετά τις εξελίξεις αναφορικά με την άσκηση έφεσης κατά της ΕΤΑΔ, για το θέμα κυριότητας της ακτής Καλαμίτσας.

 

 

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ώρα Δημιουργίας” της κ. Ιωσηφίδου αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

“Η χθεσινή εξέλιξη αναφορικά με την άσκηση έφεσης κατά της ΕΤΑΔ, για το θέμα κυριότητας της ακτής Καλαμίτσας, αποτελεί πανηγυρική προσωπική δικαίωση της επικεφαλής του συνδυασμού μας, Αναστασίας Ιωσηφίδου, η οποία είναι η πρώτη, αν όχι η μόνη, που ανέδειξε το ζήτημα και τεκμηριωμένα μέχρι σήμερα, υποστηρίζει τα δικαιώματα κυριότητας του δήμου επί της ακτής.

 

Χθες λοιπόν με την εισήγηση της, η νομική υπηρεσία του Δήμου, μιλά χωρίς περιστροφές για “δήθεν δικαίωμα και υποτιθέμενη κυριότητα της ΕΤΑΔ” καθώς και για “ρητή παραδοχή της ΕΤΑΔ, πως το ειρημένο επίδικο ακίνητο διαμορφώθηκε μετά τον επανακαθορισμό της οριογραμμής αιγιαλού” και όχι το κρίσιμο διάστημα της έναρξης του κτηματολογίου, προτείνοντας να ασκηθεί έφεση με σκοπό την “εν όλω ή και εν μέρει απόρριψη της αγωγής της ΕΤΑΔ Α.Ε”.

 

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν πλήρη παραδοχή των θέσεων της παράταξης μας και εκθέτουν ανεπανόρθωτα όσους βιάστηκαν να μιλήσουν για αδιαμφισβήτητη κυριότητα της ΕΤΑΔ επί της ακτής.

 

Ελπίζουμε με την θέση αυτή της νομικής υπηρεσίας, να συντάσσεται επιτέλους και προσωπικά ο κ. Δήμαρχος, ώστε όλοι μαζί να δώσουμε τον δικαστικό αυτόν αγώνα προς όφελος του δήμου, των δημοτών και της ανάπτυξης της πόλης.

 

Εμείς από την πλευρά μας, όπως με υπευθυνότητα, σθένος και σοβαρότητα δώσαμε όλον αυτόν τον καιρό από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, την μάχη για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του δήμου στην ακτή της Καλαμίτσας, διαβεβαιώνουμε τον λαό της Καβάλας ότι θα πράξουμε το ίδιο μετά τις προσεχείς εκλογές, από την θέση πια της διοίκησης, όχι πλέον για την κυριότητα, την οποία θεωρούμε δεδομένη, αλλά για την αξιοποίηση της, στα πρότυπα μιας σύγχρονης τουριστικής παραλίας, ελεύθερης σε όλους, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.”