ακτή Καλαμίτσα

Δώσαμε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, τη μάχη για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του Δήμου στην ακτή της Καλαμίτσας. Διαβεβαιώνουμε τον λαό της Καβάλας ότι θα πράξουμε το ίδιο μετά τις προσεχείς εκλογές, από την θέση πια της διοίκησης, όχι πλέον για την κυριότητα, την οποία θεωρούμε δεδομένη, αλλά για την αξιοποίηση της, στα πρότυπα μιας σύγχρονης τουριστικής παραλίας, ελεύθερης σε όλους”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας Αναστασία Ιωσηφίδου, μετά τις εξελίξεις αναφορικά με την άσκηση έφεσης κατά της ΕΤΑΔ, για το θέμα κυριότητας της ακτής Καλαμίτσας.

«Η σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης,  με την οποία γίνεται δεκτή η προσφυγή μου και ακυρώνεται η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με την εκμίσθωση της ακτής Καλαμίτσας από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Καβάλας (δες ΕΔΩ), αποτελεί μία ακόμη προσωπική, πολιτική και νομική δικαίωση μου», αναφέρει η δημοτική σύμβουλος Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου.

Εν μέρει δεκτή την προσφυγή δημοτικής συμβούλου Αναστασίας Ιωσηφίδου για το θέμα της παραχώρησης της Ακτής Καλαμίτσας έκανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Λύση στο θέμα της λειτουργίας της ακτής της Καλαμίτσας αναζητήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης του δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη με εκπροσώπους του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου τις προηγούμενες ημέρες.

Κράτος και Δήμος δε μεριμνούν μόνο για τα πεντάστερα στις ανατολικές συνοικίες της πόλης (Άσπρη Άμμος), αλλά φροντίζουν και για τις δυτικές με τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου (βλέπε Φώτο), όπως στο resort Kalamici beach

Ελάχιστος ήταν ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πολιτιστικού συλλόγου Κηπούπολης & Καλαμίτσας για καθαρισμό της ακτής Καλαμίτσας.Η εθελοντική δράση ολοκληρώθηκε με λιγότερα από 20 άτομα