Κράτος και Δήμος δε μεριμνούν μόνο για τα πεντάστερα στις ανατολικές συνοικίες της πόλης (Άσπρη Άμμος), αλλά φροντίζουν και για τις δυτικές με τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου (βλέπε Φώτο), όπως στο resort Kalamici beach (Λαϊκή παραλία Καλαμίτσας), κράχτης για τουρισμό υψηλού επιπέδου, που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, Αμερική, Ινδία, Κίνα και όχι μόνο….

 

 

Καμία δικαιολογία δεν έχουν, απερχόμενη και νέα δημοτική αρχή, από το να μεριμνήσουν με στοιχειώδεις παρεμβάσεις για τη παραλία αφού:

 

 

1.         Κανείς δεν τους εμποδίζει να κάνουν το οτιδήποτε στο χώρο, αφού το ιδιοκτησιακό καθεστώς της παραλίας παραμένει όπως ήταν, καθότι στο κτηματολόγιο δεν «δηλώθηκε» μέχρι σήμερα καμία αλλαγή και από κανέναν.

2.         Κανείς δεν τους εμποδίζει από το να μεριμνούν καθημερινά για τη καθαριότητα της παραλίας αφού, παρά τις αλλαγές που νομοθέτησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που μετατρέπει τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό σε εργαλείο για την ανάπτυξη των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων στους τομείς της Ενέργειας, των Λιμανιών, των Μεταφορών και του Τουρισμού, που τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν ότι «γουστάρουν», το Σύνταγμα ακόμη κατοχυρώνει την «ελεύθερη» πρόσβαση στις παραλίες.

3.         Κανείς δεν τους εμποδίζει για τη στοιχειώδη ασφάλεια των λουομένων να τοποθετήσουν «σημαδούρες» που να ορίζουν την θαλάσσια περιοχή όπου το κολύμπι μπορεί να γίνεται με ασφάλεια.

 

 

Υ.Γ.1: Ο μόνος περιορισμός που αναγνωρίζουμε είναι το ότι οι ψηφοφόροι τόσο της απερχόμενης όσο και της νέας διοίκησης, αφού βρισκόμαστε ήδη στη «ΔΕΥΤΕΡΑ» των εκλογών, δεν μπορούν πλέον να ζητήσουν τα «ρέστα» σε σχέση με αυτά που τους υποσχέθηκαν και σε σχέση με αυτά που υλοποιούν. Και επειδή τα τέσσερα χρόνια που μεσολαβούν, μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές είναι πολλά για να «διορθώσουν» την ψήφο τους, αν θέλουν καθαρή και ασφαλή παραλία στην Καλαμίτσα, πρέπει να δράσουν τώρα.

 

 

Υ.Γ. 2: Και μια και μιλάμε για «ΔΕΥΤΕΡΑ» των εκλογών, να μη ξεχαστεί και η «ΔΕΥΤΕΡΑ» των προσεχών εθνικών εκλογών, για την οποία βέβαια μόνο το ΚΚΕ μιλάει. 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ