Ακτή Καλαμίτσας

Τον 1ο Διαγωνισμό Γλυπτικής στην άμμο διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης –Καλαμίτσας την Κυριακή.

Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην ακτή της Καλαμίτσας η Δ/νση Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας της ΠΕ Καβάλας ανακοινώνει

Ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι φίλοι του κάλεσαν το ΕΚΑΒ στο σημείο βρέθηκε ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Του έγινε και ΚΑΡΠΑ χωρίς αποτέλεσμα.

Επιστολή τεσσάρων παρατάξεων προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας για την Καλαμίτσα. Δηλώνουν ότι δεν πρέπει να ληφθεί καμία απόφαση για την παραχώρηση της Ακτής Καλαμίτσας από την ΕΤΑΔ αν το θέμα δεν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο. 

Εθελοντές όλων των ηλικιών χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και καθάρισαν την ανατολική πλευρά της παραλίας της Καλαμίτσας, ενώ απομάκρυναν και τα απορρίμματα που βρίσκονται πλησίον του σημείου ελλιμενισμού μικρών σκαφών, στο ύψος του ξενοδοχείου LUCY.

Σε εργασίες συντήρησης των καμπινών και ευπρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου στην ακτή της Καλαμίτσας, προχώρήσε απο το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου η  Υπηρεσία Καθαριότητας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και οι εθελοντικές ομάδες ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής, ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων και ο Δήμος Καβάλας. 

Διαψεύδει τις φήμες για μειωμένα ποσοστά τουριστών σε Καβάλα και Θάσο ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης.