Νέα επίθεση στη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών δραστηριοποίησης.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι η δήμαρχος σε κάθε τεκμηριωμένη πρόταση που της καταθέτει η παραταξή του απαντά με προσωπικές προσβολές και επιθέσεις και την κατηγόρησε ότι έχει βάλει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών.

 

«Δεν έχει ούτε όραμα ούτε σχέδιο. Οι πρόσφατες αλλαγές συνεργατών της σε θέσεις διοίκησης δείχνουν προχειρότητα και προσπάθεια να κρατήσει εσωτερικές ισορροπίες της παράταξής της, αλλά αυτό δεν αφορά τους πολίτες. Οι πολίτες θέλουν αποτελεσματικότητα, όχι τακτοποίηση ημετέρων» είπε μεταξύ άλλων.

 

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης πάντως επικεντρώθηκε στον απολογισμό των δύο ετών για την παράταξή του αλλά είχε ενδιαφέρον το σημείο στο οποίο ανέφερε ότι η δήμαρχος δεν έχει προβεί ακόμη σε απολογισμό για τον έναν χρόνο διοίκησης.

 

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν, εκτός από τον Μάκη Παπαδόπουλο, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Κιοσές και Κατερίνα Ιωαννίδου, ο τέως δημοτικός σύμβουλος Τάκης Βαρβέρης και ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Κίνησης στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Γιάννης Μούτλιας.

 

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο Μάκης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε δημόσια τον Τάκη Βαρβέρη για την παρουσία του και τη συμβολή του στις δράσεις της Δημοτικής Κίνησης, υπενθυμίζοντας ότι δυστυχώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του Τάκη Βαρβέρη αλλά και η απροθυμία της Δημοτικής Αρχής να αλλάξει τις ώρες λειτουργίας των επιτροπών δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει τη θητεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Κίνησης στα διοικητικά συμβούλια του ΔΗΠΕΘΕ Δέσποινα Μαυρίδου και Τάσος Καλαφάτης, και του Δημοτικού Ωδείου Χαρά Δάφνα, στην Επιτροπή Υγείας & Πρόνοιας Στέλιος Ηλιόπουλος, καθώς και άλλα ενεργά μέλη και φίλοι της Δημοτικής Κίνησης, όπως ο Τηλέμαχος Κιτσικόπουλος, ο Σίμος Μακέδος, ο Γιάννης Πρασίνης κ.ά.

 

 

Η ομιλία του κ. Παπαδόπουλου ήταν η εξής:

 

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ γεννήθηκε μέσα από τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς όλων εμάς για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Βλέποντας και ζώντας καθημερινά τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης στις ζωές μας, στις δουλειές μας, στους συμπολίτες μας, στα παιδιά μας που ενώ σπούδασαν σε ελληνικά πανεπιστήμια μεταναστεύουν τώρα σε άλλες χώρες για να βρουν δουλειά, αποφασίσαμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να αναλάβουμε δράση για το καλό του τόπου μας.

 

Ξεκινήσαμε βάζοντας μπροστά την ανάγκη για ενότητα, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, την ανάγκη να αναλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη και να συμβάλουμε για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας, χωρίς ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, με μόνη έγνοια να βρούμε τις καλύτερες λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μας.

 

Σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η μέχρι τώρα παρουσία μας τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και μέσα στην κοινωνία έχει δικαιώσει τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύσαμε τη Δημοτική μας Κίνηση.

 

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ:

- Μετά από έναν χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο, δείξαμε με πολύ καθαρό τρόπο το στίγμα και τη φιλοσοφία μας σε όλα τα ζητήματα και τις υποθέσεις του Δήμου Καβάλας.

- Πήραμε συγκεκριμένη θέση και κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα θέματα – «δεν αποφύγαμε τα δύσκολα».

- Καταθέσαμε μάλιστα επεξεργασμένες θέσεις, για να ξέρουν οι πολίτες με ποια στοιχεία και δεδομένα διαμορφώσαμε τις απόψεις μας – Εμείς δεν λειτουργούμε «στα κουτουρού».

 

ΠΡΟΤΑΞΑΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ, ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και έξω στην κοινωνία:

- Εμείς επιλέξαμε να μιλούμε με τους φορείς και τους πολίτες και να διαμορφώνουμε τις απόψεις μας με βάση ΚΑΙ τις δικές τους θέσεις – Γιατί πιστεύουμε στον διάλογο.

- Σε όλες μάλιστα τις στιγμές κρίσης, επιλέξαμε να βάλουμε την ενότητα των πολιτών πάνω από όλα.

 

Από την αρχή της θητείας μας, μιλήσαμε για την ανάγκη ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ:

- Στρατηγική, για να αποφασίσουμε πού θέλουμε να πάει η Καβάλα και με ποιους στόχους.

- Σχέδιο, για το πώς θα πετύχουμε τους στόχους αυτούς.

- Με σαφείς προτεραιότητες για το νέο ΕΣΠΑ, αφού οι χρηματοδοτήσεις είναι πλέον περιορισμένες και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στους Δήμους.

- Διοργανώσαμε μάλιστα 1 ειδική ημερίδα για το ζήτημα του σχεδιασμού και της ανάπτυξης, με έγκριτους επιστήμονες και από την περιοχή μας και 1 δημόσια συζήτηση παρουσίασης των θέσεών μας για τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό.

 

- Ειδικά για τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ και τον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό, προτείναμε να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας και δράσης, που ο ρόλος της θα είναι να προωθεί δυναμικά τις διεκδικήσεις του Δήμου στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

 

 

Για εμάς, τα έργα που πιστεύουμε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στην πενταετία είναι ενδεικτικά τα εξής:

- Η απόκτηση και η αξιοποίηση του Τελωνείου

- Η Περιμετρική

- Τα έργα που αφορούν τον κόμβο συνδυασμένων μεταφορών, ΔΗΛΑΔΗ:

  • Η σιδηροδρομική σύνδεση Ν.Καρβάλης - Τοξότες
  • Ο οδικός άξονας με τις Σέρρες
  • Τα έργα στο επιβατικό και το εμπορικό λιμάνι

- Η απόκτηση και η αξιοποίηση του στρατοπέδου Ασημακόπουλου και άλλων ανενεργών στρατιωτικών υποδομών

- Η αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου

- Τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι 

 

Ειδικά για το στρατόπεδο Ασημακόπουλου, είμαστε οι μόνοι που επιμένουμε να αξιοποιηθεί τουριστικά προς όφελος του Δήμου και με σεβασμό στο περιβάλλον, γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί μία τέτοια επένδυση να φέρει νέα έσοδα και νέες θέσεις εργασίας. Προτείναμε μάλιστα να γίνει «λειτουργική κατάληψη» του στρατοπέδου και να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών του Δήμου και των δημοτών, μέχρι να γίνει η αξιοποίησή του.

 

Χρειαζόμαστε ΝΕΑ ΕΣΟΔΑ για τον Δήμο Καβάλας:

- Προτείναμε εδώ και καιρό στη Δημοτική Αρχή να ψάξει και να εντοπίσει νέες πηγές εσόδων, μέσα από την καλύτερη αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

- Προτείναμε επίσης να δημιουργηθεί ένας «κουμπαράς» για έκτακτες περιπτώσεις, ώστε να αντιμετωπίζονται τρέχοντα προβλήματα ρευστότητας.

- Επιμείναμε να υπάρχει καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων, ώστε να μην χάνονται ευκαιρίες για χρηματοδοτήσεις.

 

 

Μιλήσαμε για την ανάγκη να έχουμε FAST TRACK ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ για νέες θέσεις εργασίας:

- Υποστηρίξαμε ότι ο Δήμος οφείλει να μπει μπροστά, για να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ μεγάλες και μικρές επενδύσεις στους τομείς που αυτό είναι εφικτό (π.χ. τουρισμός) και με σεβασμό πάντοτε στο περιβάλλον.

- Χρειαζόμαστε επειγόντως νέες θέσεις εργασίας σε τομείς που μπορούν να παράγουν απασχόληση. Δεν μπορεί ο Δήμος να εξαρτάται αποκλειστικά από τα δίμηνα και τα πεντάμηνα που εγκρίνει ή δεν εγκρίνει η κεντρική διοίκηση.

 

Ξεχωρίσαμε τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ Ως ΑΜΕΣΟ ΠΥΛΩΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

- Είναι ανάγκη να μπει επιτέλους το θέμα της δημιουργίας νέων τουριστικών υποδομών – Δεν μπορεί να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη χωρίς νέες ξενοδοχειακές μονάδες.

- Υποστηρίξαμε επίσης ότι ο Δήμος χρειάζεται να έχει σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και όχι μόνο σχέδιο τουριστικής προβολής.

 

Για να έρθουν όμως γρήγορα και απτά αποτελέσματα χρειάζεται:

- καλύτερος συντονισμός

- συνέργειες με τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους φορείς

- συγκεκριμένο πρόγραμμα για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος

- Να κάνουμε την Καβάλα διεθνή προορισμό και να δώσουμε στις σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις μας (π.χ. στο COSMOPOLIS) διεθνή χαρακτήρα και εμβέλεια. Επεξεργαζόμαστε μάλιστα μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση για το COSMOPOLIS, για να τη συζητήσουμε με φορείς και τον Δήμο.

 

 

Προτάξαμε την ανάγκη ο Δήμος να παρέχει ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ:

- Από την προεκλογική περίοδο ακόμη, υποστηρίξαμε ότι ο Δήμος έχει καθήκον ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΤΗ χωρίς στέγη, φαγητό, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό.

- Υποστηρίξαμε μάλιστα ότι οφείλει να σκεφτεί έξυπνα και να κινητοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο, μέσο και ανθρώπινο δυναμικό, για να στηρίξει τους δημότες που έχουν ανάγκη.

- Χρειάζεται ωστόσο ο Δήμος να πάρει συγκεκριμένα μέτρα, για να προσφερθούν ευκαιρίες για απασχόληση σε όσους έχουν άμεση ανάγκη, ώστε οι πολίτες να μην εγκλωβίζονται στον φαύλο κύκλο της ανεργίας.

 

Διαφάνεια παντού:

- Έχουμε καθήκον και ευθύνη να υπερασπιζόμαστε τη διαφάνεια και να ελέγχουμε τη διοίκηση του Δήμου. Αυτός είναι ο ρόλος μας και κρινόμαστε για αυτό από τους πολίτες.

 

Μιλήσαμε πρώτοι για μία ΙΣΧΥΡΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ προς όφελος των συμφερόντων του Δήμου Καβάλας:

- Πρέπει να διεκδικήσουμε οργανωμένα και μεθοδικά ό,τι μας ανήκει – Καμία απόφαση για εμάς χωρίς εμάς.

- Επιμείναμε ότι ο Δήμος οφείλει να ασχολείται συστηματικά με τα ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ και ΟΧΙ αποσπασματικά και όποτε «σκάνε τα θέματα» ξαφνικά.

- Ζητήσαμε ο Δήμος να είναι ΠΑΡΩΝ στα κέντρα λήψης αποφάσεων – με στρατηγική, με συμμάχους και με την κοινωνία να συμμετέχει.

- Έχουμε αποδείξει με τις παρεμβάσεις μας, ιδιαίτερα στο θέμα του στρατοπέδου Ασημακόπουλου, ότι προσπαθούμε ώστε ο Δήμος να μην είναι «τερματοφύλακας» των εξελίξεων, αλλά να διαμορφώνει τις εξελίξεις.

 

Πιστεύουμε λοιπόν ότι είμαστε ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΕ ΟΣΑ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ του Δήμου Καβάλας:

- Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας και την ανεξαρτησία μας.

- Εκφράσαμε τεκμηριωμένα την άποψή μας για όλα τα ζητήματα, μικρά και μεγάλα.

- «Ανοίξαμε» σημαντικά θέματα πρώτοι, για να βοηθήσουμε τον Δήμο (π.χ. στον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό).

- Ανταποκριθήκαμε σε όλα τα αιτήματα των συνδημοτών μας, αλλά και κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

- Ασκήσαμε και ασκούμε εποικοδομητική αντιπολίτευση με βάση τις επιλογές, τις πράξεις και τις παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής, ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

 

ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ

- Με κριτήριο τις λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μας και των δημοτών

- Με ενότητα και αλληλεγγύη

- Με σταθερό προσανατολισμό στην ανάπτυξη και την απασχόληση

- Για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής για τη Δημοτική Αρχή:

 

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ. Λυπάμαι πολύ για το ότι, ενώ μία παράταξη της αντιπολίτευσης κάνει απολογισμό της δράσης της, η διοίκηση του Δήμου δεν έχει ακόμη κάνει απολογισμό του έργου και της δράσης του Δήμου για τον πρώτο χρόνο της θητείας της.

 

Λυπάμαι πολύ για το ότι εδώ και ένα χρόνο η διοίκηση του Δήμου δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα να δοθούν γραφεία στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που εκπροσωπούν το 75% των πολιτών της Καβάλας, ώστε να μπορούν να εργάζονται προς όφελος του Δήμου και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

 

Λυπάμαι πολύ για το ότι, ενώ η παράταξή μας κάνει τεκμηριωμένες τοποθετήσεις σε όλα τα ζητήματα του Δήμου, η Δήμαρχος Καβάλας απαντά με προσωπικές προσβολές και επιθέσεις.

 

Η Δήμαρχος Καβάλας έχει βάλει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών και δεν μπορεί να φέρει στον Δήμο τις αλλαγές που χρειάζεται. Οι πράξεις της φαίνεται ότι δεν έχουν ούτε όραμα ούτε σχέδιο. Οι πρόσφατες αλλαγές συνεργατών της σε θέσεις διοίκησης δείχνουν προχειρότητα και προσπάθεια να κρατήσει εσωτερικές ισορροπίες της παράταξής της, αλλά αυτό δεν αφορά τους πολίτες. Οι πολίτες θέλουν αποτελεσματικότητα, όχι τακτοποίηση ημετέρων.

 

Εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗ…

 

 

Τοποθετήσεις Νίκου Κιοσέ και Γιάννη Μούτλια

 

Στην δική του τοποθέτηση ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κιοσές αναφέρθηκε στην εποικοδομητική αντιπολίτευση που ασκεί όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική Κίνηση με σοβαρότητα και ευθύνη για όλα τα θέματα του Δήμου. Επισήμανε ότι η ενασχόληση των ανθρώπων της Δημοτικής Κίνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν προέρχεται από την επιθυμία τους να κατακτήσουν καρέκλες ή την πρώτη θέση στη σειρά των επισήμων, αλλά έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον να συμβάλλουν για το καλό του τόπου τους.

 

Ανέφερε επίσης ότι η Δημοτική Κίνηση, με αυτό το πνεύμα, έχει καταθέσει το ενδιαφέρον της στην διοίκηση του Δήμου να βοηθήσει σε μία κοινή προσπάθεια για το καλό του τόπου, αλλά η Δημοτική Αρχή αρνείται να συνεργαστεί, με την δικαιολογία ότι δεν προτίθεται να συνδιοικήσει.

 

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «εμείς ενδιαφερόμαστε για το καλό αποτέλεσμα, γιατί το κακό αποτέλεσμα θα το υποστούμε όλοι μας». Τόνισε επίσης ότι «εμείς δεν κάνουμε ισοπεδωτική κριτική και οφείλουμε να πούμε ότι η Δημοτική Αρχή έχει να επιδείξει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα σε κάποιους τομείς, όπως για παράδειγμα στη δραστηριότητα της κυρίας Δρακονάκη στη Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και της κυρίας Φραντζεσκάκη στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ωστόσο στους περισσότερους τομείς η αξιολόγηση είναι κάτω του μετρίου».

 

Ο Νίκος Κιοσές αναφέρθηκε και στη συστηματική δουλειά που κάνουν τα τοπικά συμβούλια του Δήμου, για να δώσουν λύσεις σε προβλήματα των τοπικών κοινοτήτων, παρόλο που η πλειονότητα αυτών έχει προβληματική συνεργασία με τη διοίκηση του Δήμου και δεν βρίσκει ανταπόκριση στα αιτήματά της.

 

Κλείνοντας, απεύθυνε έκκληση προς τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική, «γιατί οι πολιτικοί της χώρας αυτής δεν είναι ούτε οι πιο άξιοι ούτε οι πιο ικανοί να διαχειριστούν τις τύχες μας. Όπως λοιπόν ένας πολυτραυματίας χρειάζεται αίμα για να μην πεθάνει, έτσι και η πολιτική χρειάζεται νέους ανθρώπους και νέες ιδέες για να μην καταλήξει και αυτή».

 

 

Στην παρέμβασή του ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Γιάννης Μούτλιας άσκησε κριτική σε συγκεκριμένες επιλογές της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης:

 

- Επισήμανε ότι δεν υπάρχει επί της ουσίας στρατηγική και σχεδιασμός σε βάθος πενταετίας για το πού πάει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τι στόχους βάζει, καθώς δεν έχει γίνει μέχρι τώρα καμία συζήτηση για το σοβαρό αυτό θέμα.

 

- Στηλίτευσε τα φαινόμενα αυταρχικής συμπεριφοράς που εμφάνισε μέλος της διοίκησης της επιχείρησης απέναντι σε υπαλλήλους, αναφερόμενος στην υπόθεση της απομάκρυνσης της υπεύθυνης του Πηλοθεραπευτηρίου πριν από λίγους μήνες αλλά και στη διακοπή της εργασίας άλλων 2 συμβασιούχων της εταιρείας, γεγονότα που προκάλεσαν αναστάτωση και ανησυχία στους εργαζόμενους. Ανέφερε μάλιστα ότι με αφορμή τα συμβάντα αυτά ο ίδιος μαζί με τον Μάκη Παπαδόπουλο επισκέφθηκαν την Πρόεδρο της επιχείρησης για να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια της δημοτικής παράταξης. 

 

- Κατηγόρησε επίσης την Πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ότι το ζήτημα της αντιδικίας της επιχείρησης με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και οι λύσεις που δρομολογούνται δεν έφτασαν ποτέ στο διοικητικό συμβούλιο για να συζητηθούν, την ώρα που οι δημόσιες τοποθετήσεις της διοίκησης του Δήμου και της ιδίας ήταν πολλές. Ανέφερε ότι υπήρξε μία εκ των υστέρων δέσμευση για ενημέρωση, η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε μέχρι στιγμής.

 

- Ο Γιάννης Μούτλιας έκανε εκτενή αναφορά και σε διαδοχικές απευθείας αναθέσεις και συμβάσεις που έχει δώσει η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε εξωτερικούς συνεργάτες, για τα αποτελέσματα των οποίων όμως ουδέποτε έγινε ενημέρωση ούτε απολογισμός. Ανέφερε μάλιστα ότι κάποιες έχουν μεγάλη σημασία, καθώς αφορούν τον επιχειρησιακό και τουριστικό σχεδιασμό της επιχείρησης και του Δήμου.

 

- Αναφέρθηκε τέλος στη «φάμπρικα των εκδηλώσεων», που έχει στήσει η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και η οποία μέχρι στιγμής έχει μοιράσει υπερβολικά ποσά χωρίς να έχει γίνει συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο είτε για την σκοπιμότητα είτε για τον απολογισμό τους.

 

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά τη συναυλία του γιού του Μπιθικώτση, που κόστισε 15.000 ευρώ στο σύνολο, και η σκοπιμότητα της οποίας μία ημέρα πριν τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ελέγχεται. Διευκρίνισε τέλος ότι υπήρχαν και εκδηλώσεις (όπως για παράδειγμα το KAVALA NIGHT CITY RUN) που καλώς χρηματοδοτήθηκαν, αφού έχουν αναγνωρισμένη αξία για τον τόπο μας, θα μπορούσαν ωστόσο να έχουν γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «στους μνημονιακούς καιρούς που ζούμε ό,τι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε με πνεύμα οικονομίας και χωρίς να προκαλούμε τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης».