Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση κατά την οποία για έκτο συνεχόμενο μήνα η 4η Υγειονομική Περιφέρεια αποσπά τους Παθολόγους του Νοσοκομείου Καβάλας στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης προκειμένου 15 μέρες το μήνα να καλύπτουν με πρωινό ωράριο και εφημερίες την Παθολογική Κλινική της Ξάνθης.

 

Μάλιστα τη φορά αυτή και ενώ είμαστε στα τέλη του μήνα δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απόφαση παρά μια προφορική ενημέρωση των γιατρών της κλινικής από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης περί παράτασης των αποσπάσεων, κατά παράβαση κάθε λογικής δεοντολογίας χωρίς να έχουν ενημερωθεί καν οι Διευθυντές των Κλινικών του Νοσοκομείου μας.

 

Άραγε τι έχει να απαντήσει η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας γι’ αυτό;

 

Ισχύει η παράταση των αποσπάσεων και για το μήνα Μάιο;

 

Οι κλινικές και οι γιατροί πότε θα ενημερωθούν άραγε;

 

Έχει αντιληφθεί ο Διοικητής της ΥΠΕ τα προβλήματα που δημιουργεί στο Νοσοκομείο και στους ασθενείς της Καβάλας με τις αποφάσεις του;

 

Ίσως εάν σταματούσε να επισκέπτεται το Νοσοκομείο Καβάλας μόνο Σάββατο πρωί όπου με την ανοχή των Διοικούντων του Νοσοκομείου μας ποτέ δε συνάντησε τους εκπροσώπους των γιατρών, τότε θα μπορούσαμε να του πούμε ότι οι Παθολογικές Κλινικές είναι υποστελεχωμένες, ότι υπηρετούν σε αυτές γιατροί άνω των 60 ετών σε ωράρια και εφημερίες εξοντωτικά, πώς οι δύο Παθολογικές Κλινικές εκτός από το καθημερινή προσέλευση ασθενών έχουν να στηρίξουν και τους ασθενείς από τα Ιδρύματα και Οίκους Ευγηρίας του Νομού, και πως κυρίως ξεκινά η τουριστική περίοδος με τεράστιες προσελεύσεις ασθενών στις ήδη υπερφορτωμένες Παθολογικές Κλινικές.

 

Οι αποσπάσεις βάζουν σε κίνδυνο όλη τη λειτουργία των Κλινικών, δεν περισσεύουν γιατροί για ασφαλείς εφημερίες για λειτουργία τακτικών ιατρείων και η ίδια η νοσηλεία των ασθενών καθίσταται επισφαλής.

 

Οι αποσπάσεις καταστρέφουν την εργασιακή και οικογενειακή γαλήνη και προγραμματισμό των γιατρών και θέτουν σε κίνδυνο ζωές ασθενών και στα δύο Νοσοκομεία.

 

Πρέπει να σταματήσουν.

 

Ίσως οι παραιτήσεις των γιατρών και των δύο Παθολογικών Κλινικών καθίστανται μονόδρομος προκειμένου να εισακουστούν και να τους σεβαστούν.

 

Η ΕΓΕΣΥΚ καλεί όλα τα Μ.Μ.Ε της Καβάλας στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μας την Παρασκευή 28/04/23 στις 10:00 το πρωί προκειμένου μαζί με τους Διευθυντές των Παθολογικών Κλινικών να ενημερώσουμε τους πολίτες της πόλης μας σχετικά με την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

 

(δελτίο Τύπου ΕΓΕΣΥΚ)