Το τελευταίο διάστημα το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου έκανε κάποιες δράσεις με σκοπός την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, ώστε να αναγνωρίζουν τα βασικά συναισθήματα και την ευαισθητοποίηση σε φαινόμενα σχολικής βίας.

 

Σχετική ανακοίνωση του Γυμνασίου Λιμένα Θάσου αναφέρει τα εξής:

 

“Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας - «Βιώνω τα συναισθήματα μου»

 

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρόγραμμα αγωγής υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας “Βιώνω τα συναισθήματα μου” στα πλαίσια της προαγωγής της ψυχικής υγείας των εφήβων.

 

Η δράση αφορούσε τις τάξεις Β και Γ Γυμνασίου και διεξήχθη από τον κ. Ζαχαράκη, επισκέπτη υγείας, επαγγελματία υπάλληλο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

 

Σκοπός του προγράμματος ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, ώστε να αναγνωρίζουν τα βασικά συναισθήματα, την ικανότητα να τα κατανοούν

και να τα εκφράζουν, καθώς επίσης να μάθουν τις αντιδράσεις του σώματος στις συναισθηματικές καταστάσεις, ενισχύοντας, έτσι, την αυτοεκτίμηση τους, την προαγωγή της ψυχικής, σωματικής και κοινωνικής τους ευεξίας, αλλά και την αποδοχή  της διαφορετικότητας.

 

Το Γυμνάσιο Λιμένα ευχαριστεί θερμά τον εξαιρετικό επισκέπτη και συνεργάτη του προγράμματος και ευελπιστεί σε περεταίρω συνεργασία με τους φορείς Υγείας προς όφελος των μαθητών και των οικογενειών τους.

 

Παρέμβαση για τη «Σχολική Βία»

 

Την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Απριλίου υλοποιήθηκε στο σχολείο μας η παρέμβαση της Κοινωνικής Λειτουργού κ. Τσακίρη Χαράς και του Ψυχολόγου κ. Φωτιάδη Σπύρου με θέμα τον «σχολικό εκφοβισμό» στα πλαίσια της Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας που ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Οι δύο υπεύθυνοι του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θάσου μίλησαν σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας προσεγγίζοντας το θέμα μέσω μετωπικής παρουσίασης αλλά και βιωματικού εργαστηρίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε

φαινόμενα σχολικής βίας. 

 

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του Κέντρου Κοινότητας που αποδέχτηκαν την πρόσκληση μας και ανυπομονούμε για την επόμενη συνεργασία μας.”