Το ενδεχόμενο της συνεργασίας εξετάζουν οι προερχόμενοι από τη ΝΔ υποψήφιοι δήμαρχοι Ντίνος Κλειτσιώτης, Αναστασία Ιωσηφίδου και Μπάμπης Χρυσανίδης.

 

Οι τρεις συναντήθηκαν σε παραλιακή καφετέρια στην Καβάλα την Παρασκευή 24 Μαρτίου παραμονή της Εθνικής Επετείου με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας Μπάμπη Δράκου.

 

Στόχος της προσπάθειας είναι να αποφευχθεί η διάσπαση στο χώρο της ΝΔ και να επιτευχθεί η αλλαγή της σημερινής δημοτικής αρχής.

 

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και διήρκησε για περισσότερες από δύο ώρες.

 

Θα μετρήσουν τη δημοτικότητα των υποψηφίων

 

Ερώτημα ωστόσο αποτελεί ποιος από τους τρεις θα ηγηθεί της παράταξης που θα δημιουργεί από αυτή τη συνεργασία.

 

Αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διενέργεια δημοσκόπησης στον Δήμο Καβάλας για να διαπιστωθεί η δημοτικότητα του καθενός.

 

Θετικοί στην προοπτική της δημοσκόπησης φάνηκαν οι Ντίνος Κλειτσιώτης και Αναστασία Ιωσηφίδου.

 

Αρνητικός ήταν ο Μπάμπης Χρυσανίδης ο οποίος διατήρησε επιφυλάξεις για τη δημοσκόπηση καθώς θεωρεί ότι μπορεί να συνεργαστεί με άλλες παρατάξεις εφόσον ο ίδιος ηγηθεί ενός διευρυμένου γαλάζιου ψηφοδελτίου.

 

Πάντως, του δόθηκε μια προθεσμία μέχρι το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να αποφασίσει εάν θα δεχθεί τη διενέργεια δημοσκόπησης με το όνομά του ή εάν θα το αρνηθεί.  

 

Εάν δεν πειστεί ο Μπάμπης Χρυσανίδης δεν αποκλείεται το ερωτηματολόγιο της δημοσκόπησης να τεθεί ανάμεσα στους Ντίνο Κλειτσιώτη και Αναστασία Ιωσηφίδου οι οποίοι δεν αρνούνται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και μόνοι τους σε κοινή κάθοδο.