Την Πέμπτη (02/02) στην αίθουσα εκπαίδευσης του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ της «Δημωφέλεια» έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το κέντρο το 2023 συμπληρώνει 20 χρόνιας ζωής.

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκπαίδευσης του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ του Δήμου Καβάλας που διαχειρίζεται η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας της «Δημωφέλεια»  η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία του δημάρχου Καβάλας, Θεόδωρου Μουριάδη, του προέδρου της Επιχείρησης, Παναγιώτη Αγγελίδη, της γενικής διευθύντριας, Άλκηστις Βλάχου, του διευθυντή Αθλητισμού και Παιδείας, Αλέξη Βρεττού, ωφελούμενων, γονέων και εκπροσώπων συλλογικών και επιχειρηματικών φορέων που συνδράμουν το έργο που προσφέρει το Κέντρο, στα 20 χρόνια λειτουργίας του.

 

Ο δήμαρχος Καβάλας στον χαιρετισμό του συνεχάρη, μεταξύ άλλων, το προσωπικό του Κέντρου για τον επαγγελματισμό του, αναφερόμενος παράλληλα και στον ζήλο που επιδεικνύουν σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή νέων εκπαιδευτικών μεθόδων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες και δυνατότητες των ωφελουμένων, γεγονός το οποίο είναι εμφανές σε όλες τις πρωτότυπες και δημιουργικές δράσεις που υλοποιούνται. Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε και στη στήριξη των γονέων καθώς και στη συμπαράσταση της Διοίκησης της «Δημωφέλεια» στο έργο του ΚΔΑΠ. 

 

Αντιστοίχως, ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Παναγιώτης Αγγελίδης απέδωσε τα εύσημα  στους γονείς για τον συνεχή αγώνα μέσα από τον οποίο οι ωφελούμενοι του Κέντρου αποκτούν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, αναπτύσσουν σημαντικές ικανότητες μάθησης, συνεργασίας και κοινωνικοποίησης. 

 

Παράλληλα, ευχαρίστησε  θερμά και το σύνολο του εξειδικευμένου προσωπικού της δομής, το οποίο από το 2003 δίνει τον καλύτερό του εαυτό, ώστε αυτά τα παιδιά να αντιμετωπίζονται ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας: «Φέτος το Κέντρο κλείνει 20 χρόνια κι εύχομαι από καρδιάς εκτός από μια καλή και δημιουργική χρονιά  το 2023 να είναι μια χρονιά ορόσημο  για περαιτέρω δράσεις που όλα τα παιδιά είμαι σίγουρος ότι με χαρά θα συμμετάσχουν και θα δημιουργήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

Από καρδιάς, μίλησε και η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου, Ζήσα Μισσεριάν για την αγαστή συνεργασία με τους γονείς οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούν ως  «ασπίδα προστασίας» για να στέκεται το προσωπικό με περισσότερη δύναμη δίπλα στα παιδιά και να ολοκληρώνει επιτυχώς το έργο του. 

 

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα παιδιά για τα οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στις δράσεις που δημιουργούμε όλοι μαζί , μας κάνουν να εκτιμούμε ακόμα περισσότερο τη ζωή». Τέλος ευχαρίστησε τους τοπικούς επιχειρηματίες και τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης για την προσφορά τους.”