Η Λαϊκή συσπείρωση σε ανακοίνωση της τονίζει πως αυξάνεται ο αριθμός των νηπίων στα Λιμενάρια Θάσου, και ρωτά τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, αν προτίθεται να αλλάξει ο προϋπολογισμός για να γίνει μελέτη για την κατασκευή νηπιαγωγείου.

 

Η ανακοίνωση της Λαϊκης Συσπείρωσης:

 

Στα Λιμενάρια της Θάσου το Νηπιαγωγείο φιλοξενείται εν μέρει από το Δημοτικό Σχολείο και από άλλο χώρο που νοικιάζει ο Δήμος. Σήμερα τα νήπια αριθμούν τα 38, 20 από τα οποία μένουν και στο ολοήμερο.

 

Από τα στοιχεία του βρεφονηπιακού σταθμού προκύπτει ότι τα αμέσως επόμενα χρόνια θα υπάρχει αυξημένος αριθμός νηπίων για το Νηπιαγωγείο. 

 

Σήμερα ο βρεφονηπιακός σταθμός έχει 24 βρέφη και 40 νήπια. Τοπικοί φορείς μάλιστα έχουν υποδείξει και κατάλληλο χώρο ενταγμένο στο πολεοδομικό συγκρότημα στο οποίο σήμερα λειτουργούν το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, ο βρεφονηπιακός σταθμός, η προέκταση του Δημοτικού και το γυμναστήριο.

 

Με βάση τα παραπάνω, Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η Περιφέρεια για:

 

  • Την αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, ώστε άμεσα να προχωρήσει η μελέτη και κατασκευή σύγχρονου και ασφαλούς κτιρίου που θα καλύψει τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου Λιμεναρίων;