Η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη, “Περιφερειακή Σύνθεση”, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως ο περιφερειάρχης με την υπογραφή σύμβασης για το φράγμα Μαρμαρά παραδέχεται πως δεν έκανε τίποτα στη θητεία του.

 

Η ανακοίνωση:

 

“Με δύο Δελτία Τύπου χθες (10/01/2023), ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης του αρδευτικού δικτύου για το φράγμα Μαρμαρά στην ΠΕ Καβάλας καθώς και την υπογραφή (11/01/2023) μαζί με τον Πρύτανη του ΔΠΘ της σύμβασης του «Ειδικού Προγράμματος για την στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα».

 

Σε αμφότερα τα Δελτία Τύπου και ιδιαίτερα στο πρώτο παρατίθεται και ένας εκτενής κατάλογος των παρευρεθέντων μισθοφόρων (αντιπεριφερειαρχών κλπ), οι οποίοι απαρτίζουν το σύνολο, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να επιτελεί το έργο της διοίκησης στην Περιφέρεια Ανατολικής

Μακεδονίας – Θράκης. 

 

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι αυτοί απασχολούνται καθ’

ολοκληρίαν με τις προσωπικές τους δουλειές ενώ ταυτόχρονα ανερυθρίαστα ενθυλακώνουν στις τσέπες τους και τους μισθούς τους οποίους τους παρέχει ο Περιφερειάρχης ώστε να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους και την υποψηφιότητά τους στις εκλογές.

 

Το μείζον ζήτημα, όμως, στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και όλος αυτός ο «θίασος» είναι πού οφείλονται οι τεράστιες καθυστερήσεις για τις οποίες οφείλουν να απολογηθούν.

 

Ο Περιφερειάρχης είναι πλέον στο τέλος της θητείας του και ουσιαστικά με την υπογραφή σήμερα της σύμβασης για την μελέτη του αρδευτικού δικτύου έμπρακτα ομολογεί ότι δεν έκανε τίποτε καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του.

 

Η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα, οι αγρότες της περιοχής λένε «το νερό, νεράκι», οι καλλιέργειες υποφέρουν αλλά οι καθυστερήσεις του Περιφερειάρχη και του «θιάσου» των μισθοφόρων του είναι … ανίκητες! 

 

Στο διάστημα Σεπτέμβριος 2019 έως Ιανουάριος 2023 δεν έκαναν ουσιαστικά τίποτε και τώρα υπογράφουν μία σύμβαση μελέτης, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 2-3 χρόνια, τότε θα δείξει ποιες ακριβώς περιοχές θα αρδευθούν ενώ το αρδευτικό

δίκτυο αναμένεται, με ρυθμούς «Μέτιου & μισθοφόρων», να ολοκληρωθεί μετά από 10 και βάλε χρόνια. Θαυμάστε τους!

 

Από την άλλη πλευρά ενώ ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πριν 2 χρόνια με βαρύγδουπο Δελτίο Τύπου την συνεργασία της Περιφέρειας με το ΔΠΘ και ιδιαίτερα με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, θα πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί πέρασαν χωρίς λόγο αυτά τα δύο χρόνια και να απολογηθεί για

την τεράστια καθυστέρηση και κωλυσιεργία του. Εάν υπάρχουν

αποτελέσματα, γιατί δεν τα κοινοποιεί;

 

Ο καθένας μπορεί να δώσει την απάντησή του. Εμείς δεσμευόμαστε ότι στις εκλογές με την ψήφο των πολιτών θα απαλλάξουμε την Περιφέρεια από μία διοίκηση, η οποία, μεταξύ όλων των άλλων, αποτελούν τον «θίασο και τον

θιασάρχη των καθυστερήσεων και της ανικανότητας».

 

Σε καμία άλλη Περιφέρεια -όχι της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης- δεν σημειώνονται τέτοιες απαράδεκτες καθυστερήσεις”.