Τρίωρη στάση εργασίας και τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού διδακτικού ωραρίου ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Καβάλας.

 

Οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:30 σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στην είσοδο της πρώην Νομαρχίας.

 

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

 

«Αγωνιζόμαστε για

 

Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ  2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.

 

Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.

 

Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.

 

Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ο αυταρχισμός του Υπουργείου Παιδείας δε θα περάσει.

 

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής μας η Δ.Ο.Ε. κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου.

 

Ο Σύλλογος μας προκηρύσσει πρόσθετη 3ωρη συμπληρωματική στάση εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου για την κινητοποίηση. (Έτσι ο κάθε συνάδελφος καλύπτεται όλη τη μέρα)».