H δημοτική παράταξη “'Ωρα Δημιουργίας” με ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων, πως μια μεγάλη μερίδα δημοτών θα κληθεί να καταβάλει “νταβατζιλίκια” για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

 

Ανακοίνωση:

 

Με αφορμή την χθεσινή συζήτηση για τα ανταποδοτικά τέλη του 2023 η δημοτική μας παράταξη έχει να σχολιάσει τα εξής:

 

Το 2020 με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που προκάλεσε η αντιπολίτευση και παρά την σθεναρή αντίσταση του ίδιου του δημάρχου, μειώθηκαν τα ανταποδοτικά τέλη έτους 2021 που επέβαλε το 2019 ο κ. Μουριάδης αδικαιολόγητα, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε χθες .

 

Η εκτέλεση της απόφασης του 2020 απέφερε έσοδα που κάλυψαν τα έξοδα, αφήνοντας μάλιστα πλεόνασμα περίπου 450.000 ευρώ όπως δείχνουν και τα χθεσινά στοιχεία που μας επιδείχθηκαν .

 

Το 2021 η διοίκηση του δήμου εισηγήθηκε την διατήρηση των ανταποδοτικών τελών που είχαν ψηφιστεί το 2020 και  για το έτος 2022.

 

Στην χθεσινή συζήτηση η διοίκηση,  μας ενημέρωσε ότι προκειμένου να ισοσκελίσει τα έσοδα με τα έξοδα του 2022, όχι μόνο χρησιμοποίησε όλο το πλεόνασμα, αλλά θα χρειαστεί να μεταφέρει έλλειμμα στην επόμενη χρονιά ύψους περίπου 1.100.000 ευρώ. Δηλαδή τα έξοδα του 2022 θα ξεπεράσουν τα έσοδα κατά 1.550.000 ευρώ.

 

Όπως αποδείχθηκε το μεγαλύτερο μέρος του ελλείμματος αυτού οφείλεται στην αύξηση του ενεργειακού κόστους, όταν λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED παραμένουν στις αποθήκες του δήμου, τα οδοφωτιστικά ανάβουν μέρα μεσημέρι ανεξέλεγκτα και σαν να μην φτάνει αυτό ο ίδιος ο δήμαρχος θέλει να υποθηκεύσει τα ποσά από την όποια εξοικονόμηση ενέργειας μπορούμε να επιτύχουμε στα επόμενα 12 χρόνια και μαζί τα ανταποδοτικά τέλη, στα χέρια ενός ιδιώτη.  

 

Την ίδια στιγμή μια μεγάλη μερίδα δημοτών θα κληθεί να καταβάλει “νταβατζιλίκια” για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, διότι η σημερινή διοίκηση δεν φρόντισε να ενημερώσει τους δημότες κατόχους τους, ότι σε περίπτωση που δεν καταθέσουν αίτηση στον δήμο μέχρι μίας ημερομηνίας που ήδη έληξε, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τέλη σε βάθος πενταετίας, τα οποία σήμερα τους βεβαιώνονται από τις υπηρεσίες του δήμου.

 

Και ενώ αρνήθηκαν χθες να δώσουν στοιχεία στην επικεφαλής της παράταξης μας για το πόσα είναι επιτέλους τα χρήματα που αντιστοιχούν ετησίως , σύμφωνα με τις τιμές που ισχύουν σήμερα , στα τέλη όλων των τετραγωνικών μέτρων των συνδημοτών μας, ηλεκτροδοτούμενων και μη, ανερυθρίαστα ενημέρωσαν το δημοτικό συμβούλιο ότι το έτος 2023 σκοπεύουν να απογειώσουν το έλλειμμα των ανταποδοτικών στα 2.900.000 ευρώ!

 

Η ομολογία αυτή της πλήρους αποτυχίας της σημερινής διοίκησης του Δήμου να διαχειριστεί τα θέματα προς όφελος του δήμου και των δημοτών , δηλώνει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι “ο  βασιλιάς είναι πλέον γυμνός ” και το μόνο που τον ενδιαφέρει αυτή την στιγμή είναι οι προσεχείς  δημοτικές εκλογές, όχι μόνο αδιαφορώντας για το τι θα αφήσει στους επόμενους, αλλά επιλέγοντας συνειδητά να αφήσει πίσω του “καμένη γη”, αντιλαμβανόμενος πια και ο ίδιος την επερχόμενη ήττα του.