Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του δήμου Νέστου στην έκθεση τουρισμού Philoxenia 2022 που πραγματοποιείται στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης της HELEXPO.

 

Τον δήμου Νέστου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού και Επιχειρηματικότητας, Φώτης Σινιώρης, εκτός από την υποδοχή των επισκεπτών στο αυτόνομο περίπτερο του δήμου, ο κ. Σινιώρης είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια και με την γενική γραμματέα του ΕΠΟ κα Άντζελα Γκερέκου. 

 

Στον τομέα των επιχειρηματικών συναντήσεων ο κ.Σινιώρης είχε επαφές με τουριστικού πράκτορες, εκπροσώπους γραφείων ταξιδιών και δημοσιογράφους του κλάδου από το Βέλγιο, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Σερβία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία. 

 

Στις συναντήσεις αυτές έγινε αναλυτική παρουσίαση του προορισμού και συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί στην συνέχεια συνεργασία για την προβολή στο εξωτερικό με στόχο την  προσέλκυση τουριστών και από άλλες χώρες εκτός από αυτές από τις οποίους υποδέχεται ήδη επισκέπτες ο δήμος Νέστου.

 

Επιπρόσθετα υπήρξαν συναντήσεις με ομολόγους του κ. Σινιώρη από άλλους δήμους και Περιφέρειες της χώρας με στόχο να αναπτυχθεί συνεργασία για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού.

 

(δελτίο Τύπου)