Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη Το Βουνό των Κοριτσιών, σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ιμαρέτ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00.

 

Το Βουνό των Κοριτσιών, το δωδέκατο μυθιστόρημα (και δέκατο έβδομο βιβλίο) της Μανίνας Ζουμπουλάκη εκτυλίσσεται στο Παγγαίο, στις όχθες του Νέστου και στις άγριες εξοχές της τουρκοκρατούμενης Ανατολικής Μακεδονίας το 1836. Δυο γυναίκες, που επέζησαν από την Έξοδο του Μεσολογγίου, μετατρέπουν ένα ξεχασμένο αρχαίο φρούριο και εγκαταλειμμένο μοναστήρι σε καταφύγιο για κορίτσια που σώζουν από τα σκλαβοπάζαρα.

 

Με αφετηρία το ιστορικό της μυθιστόρημα, η συγγραφέας θα παραδώσει ακολούθως ένα σύντομο εργαστήριο συγγραφής, αφιερωμένο σε επίδοξους συγγραφείς, αλλά και ανθρώπους που θέλουν να μάθουν πώς λειτουργεί η δημιουργική διαδικασία του γραψίματος. 

 

Η συγγραφέας θα δώσει απαντήσεις στο πώς εξελίσσεται και ολοκληρώνεται ένα βιβλίο, πώς μπορεί κάποια ή κάποιος να γράψει μια ιστορία ή ένα σενάριο.

 

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα, ενώ πλέον ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αμερική Ιστορία της Τέχνης και Σωματική Αγωγή. Από την αρχή της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα γράφει στον περιοδικό τύπο. 

 

Έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία και έχει δουλέψει στο ραδιόφωνο ως παραγωγός. 

 

Έχει γράψει επίσης σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία της Πώς να γράψεις, Ευτυχία, Φερμουάρ, Αόρατα Κορίτσια, Κάτι μου κρύβεις, Άκουσέ με, Μη φοβάσαι, Το [σχεδόν] ημερολόγιο μιας 82χρονης και Αέρας στο πρόσωπό της.

 

Υπολογιζόμενος χρόνος εκδήλωσης: 2,5 ώρες (με σύντομο διάλειμμα). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων, επικοινωνήστε στο [email protected] ή στο

2510 620151.

 

(δελτίο Τύπου)