γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

 

Νέα πρόσωπα εντάσσονται στο σχήμα της διοίκησης στον Δήμο Καβάλας αλλά και πολλές μετακινήσεις έχουν αποφασιστεί που δείχνουν ότι η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα επέλεξε περισσότερο να «ανακατέψει την τράπουλα» παρά να κάνει σαρωτικές αλλαγές στα πρόσωπα.

 

Εκεί που όντως είναι μεγάλες οι αλλαγές, είναι τα χαρτοφυλάκια των αντιδημάρχων τα οποία τροποποιούνται σε μεγάλο βαθμό και ίσως προκαλέσουν και τα πρώτα προβλήματα μέσα στο επόμενο δίμηνο.

 

Το μόνο πρόσωπο που απομακρύνθηκε και δεν του δόθηκε κανένα νέο αντικείμενο είναι ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λυχούνας, η απουσία του οποίου καθιστά λιγότερο «στιβαρό» το νέο σχήμα.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες αλλαγές που έκανε η δήμαρχος ήταν στον τομέα του Πολιτισμού όπου «ξήλωσε» τους προέδρους του ΔΗΠΕΘΕ και του Δημοτικού Ωδείου για να βάλει στη θέση τους δύο πρόσωπα από το χώρο του αθλητισμού (διαβάστε σχετικά εδώ).

 

Πάντως από την μόνιμη διατύπωση της δημάρχου ότι «όλοι θα δοκιμαστούν σε βάθος πενταετίας» και από το γεγονός ότι οι πρώτες αλλαγές έγιναν με τη συμπλήρωση ενός έτους, προκύπτει ότι κάθε φθινόπωρο θα αλλάζουν οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου…

 

 

Οι  νέες αποφάσεις

 

Νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος Ζήσης Μπόνιας, στη θέση της Κορίνας Πρασσά, η οποία αλλάζει πόστο.

 

Η Κορίνα Πρασσά θα αναλάβει μια νέα αντιδημαρχία, που αναμένεται να συσταθεί με απόφαση δημάρχου εντός των επόμενων ωρών. Θα είναι αντιδήμαρχος… Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η θητεία της αρχίζει από τις 16 Οκτωβρίου.

 

Νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών θα είναι ο Ηλίας Καλανταρίδης, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου προστίθεται και η Δημοτική Αστυνομία στην οποία θα είναι διευθυντής.

 

Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμος Τουλκίδης θα αναλάβει καθήκοντα εντεταλμένου συμβούλου του Δήμου Καβάλας για αναπτυξιακά προγράμματα (ευρωπαϊκές επιδοτήσεις κλπ).

 

Το κενό που αφήνει ο Ηλίας Καλανταρίδης θα καλύψει ως νέος αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων ο Ανέστης Τσουρουκίδης.

 

Υπεύθυνη για την εποπτεία των Λασπόλουτρων Κρηνίδων θα αναλάβει η Μαρία Κλωνάρη.

 

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Ξανθόπουλος θα αναλάβει νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Καζανίδη.

 

Στη σχολική επιτροπή νέος πρόεδρος θα είναι ο Θόδωρος Τζατζάρης.

 

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα δεν απέκλεισε να υπάρξουν και άλλες αλλαγές το επόμενο διάστημα.