Με τη συμμετοχή περισσότερων εκ των 100 νέων από όλη την Ελλάδα, άρχισαν το βράδυ της Παρασκευής στις κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου οι εργασίες της 16ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας.

 

Παρών για την κήρυξη της έναρξης ήταν και ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Βαρυθυμιάδης αλλά και ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής νεολαίας Ποντίων Κωστίκας Χατζημιχαηλίδης.

 

Η πρώτη βραδιά έκλεισε με ποντιακό γλέντι και τον χορό έσυραν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Μποσμπότης, ο αντιδήμαρχος Ελευθερών Χρήστος Πριονίδης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Τάσος Μεταξάς κ.α.

 

«Ανταμώσαμε με νέες και νέους Πόντιους και χορευταράδες από όλη την Ελλάδα. Είχαμε μαζί μας και τον πρόεδρο της Παμποντιακής Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιο Βαρυθυμιάδη, που τιμά τον τόπο μας με τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Η Ρωμανία και αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο» είπε ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης.

 

«Με πολύ μεγάλη χαρά φιλοξενούμε στις κατασκηνώσεις της Ν. Περάμου το 16ο συνέδριο Ποντιακής Νεολαίας. Παιδιά απ' όλη τη νεολαία δίνουν δυναμικό παρών και μας κάνουν περήφανους. Επίσης προσωπικότητες από τον Ποντιακό πολιτισμό είναι κοντά μας. Ο Δήμος μας με μεγάλη χαρά στέκεται αρωγός στο 16ο Συνέδριο της Ποντιακής Νεολαίας» είπε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

 

«Με τέτοια νιάτα το Ποντιακό στοιχείο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!» είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης.

 

«Παιδιά απ' όλη την Ελλάδα δίνουν δυναμικό παρών και μας κάνουν περήφανους» είπε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπακοσμάς που ως ερευνητής της τοπικής ιστορίας είναι μέσα στους ομιλητές του τριημέρου.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από το πρώτο βράδυ και το πρόγραμμα του τριημέρου