Πόντιοι

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την συμπλήρωση 103 χρόνων από την Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιούνται στην πόλη της Καβάλας με την καθιερωμένη λαμπαδηφορία στους δρόμους της Καβάλας.

Με μία λιτή τελετή, εξαιτίας των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στο άγαλμα του Ακρίτα του Πόντου, οι Πόντιοι της Καβάλας, το απόγευμα της Τετάρτης (19/5), τίμησαν την ημέρα τη Γενοκτονίας

γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

Το ετήσιο μνημόσυνο για τις 350.000 αδικοχαμένες ψυχές του Ελληνισμού του Αλησμόνητου Πόντου θα τελέσει την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαΐου 2018 ο πολιτιστικός σύλλογος «Πόντος» Χορτοκοπίου. 

Το Σάββατο 7 Μαΐου παραμονή της εορτής του πολιούχου του χωριού μας (Αποστόλου  Θωμά),σας καλούμε στο Ζυγό Καβάλας να διασκεδάσουμε με παραδοσιακό και ποντιακό πρόγραμμα.

 

Το βιβλίο του Σάββα Καλεντερίδη «Κρίση και Πατριωτισμός» παρουσιάζει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στον Ζυγό Καβάλας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου, ο τοπικός ποντιακός σύλλογος

Μια διαφορετική εκδήλωση, πάντα όμως εναρμονισμένη με το πνεύμα των ημερών, παρουσιάζει ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας.

 

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας έδωσαν «ραντεβού» το βράδυ της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου περί τα 20 ποντιακά σωματεία του νομού Καβάλας ενώ το παρών έδωσε και η τοπική Ένωση Αρμένων.

 

Σύμφωνα με ανάρτηση του e-Pontos.gr  «είναι όλα έτοιμα για να εκπέμψει στις 15 Αυγούστου για 1η φορά το PONTOS TV!».