Δύο Έλληνες κι έναν αλλοδαπό συνέλαβε η αστυνομία οι οποίοι ξημερώματα Δεκαπενταύγουστου είχαν βγει παγανιά στην Καβάλα.

 

Αρχικά έκλεψαν ένα αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό του βρήκαν εργαλεία τα οποία στη συνέχεια διέθεσαν σε άγνωστο δράστη για να τους προμηθεύσει ηρωίνη.

 

Νωρίς το πρωί ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου επιχείρησαν να διαρρήξουν επιχείρηση σε χωριό της Καβάλας, χωρίς να τα καταφέρουν. Λίγο αργότερα άνοιξαν ένα αυτοκίνητο κι έκλεψαν από μέσα μία τσάντα που περιείχε δύο ηλεκτρονικές συσκευές.

 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν ηρωίνη και ποσότητα κάνναβης.

 

Συγκεκριμένα το δελτίο Τύπου της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

 

Συνελήφθησαν την 16-8-2022 πρωινές ώρες στην Καβάλα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου, κλοπή και απόπειρα κλοπής, αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

 

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετικές έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες, οι οποίοι όπως προέκυψε την 14/15-8-2022 αφαίρεσαν από την Καβάλα ένα ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν διάφορα εργαλεία, τα οποία στη συνέχεια διέθεσαν σε άγνωστο δράστη που τους προμήθευσε με ναρκωτική ουσία (ηρωίνη).

 

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι δράστες τις πρώτες πρωινές ώρες της 15-8-2022 επιχείρησαν να διαρρήξουν επιχείρηση σε οικισμό της Καβάλας, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, ενώ οι δύο από συλληφθέντες σε μία ακόμη περίπτωση την 15/16-8-2022 αφαίρεσαν από ανασφάλιστο όχημα στην Καβάλα μία τσάντα που περιείχε δύο ηλεκτρονικές συσκευές.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών και την κατοχή των ημεδαπών δραστών βρέθηκαν τρεις νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες  ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς επίσης το αφαιρεθέν όχημα και οι ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.