«Στοίχημα η εμπλοκή του ιδιωτικού τουριστικού τομέα με τον Οργανισμό. Αποσπασματικές προσπάθειες δεν προσφέρουν αποτέλεσμα», δηλώνει στον KavalaNews 102,8 ο Μιχάλης Αμοιρίδης.

 

Οργανισμό για την προώθηση του τουρισμού στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημιουργεί ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος (δες ΕΔΩ).

 

Πρόεδρος ορίστηκε ο περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης, Μιχάλης Αμοιρίδης.

 

«Ο Οργανισμός είναι μία συντονιστική δομή που στοχεύει στη διαχείριση, προώθηση, ενίσχυση της συνεργασίας για την περεταίρω ανάπτυξη ενός προορισμού», λέει ο κ. Αμοιρίδης.  

 

«Το παραδοσιακό τουριστικό μοντέλο ήλιος και θάλασσα, έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές του και δεν καλύπτει τους υπόλοιπους τουριστικούς πόλους που έχουμε στην περιφέρεια» επισημαίνει.

 

«Αυτό που θέλαμε ήταν η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, στη λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων. Είναι πάγιο αίτημα του ιδιωτικού τομέα να συμμετέχει στον σχεδιασμό και λήψη αποφάσεων. Ο τουρισμός ξεκινάει από την τουριστική μονάδα αλλά η βάση στην πυραμίδα έχει να κάνει ακόμα και με το περίπτερο της γειτονιάς. Πιάνει τον εμπορικό, παραγωγικό, ξενοδοχειακό τομέα, την εστίαση και τη διασκέδαση», σημειώνει ο Μιχάλης Αμοιρίδης.

 

Αυτό που τονίζει είναι ότι: «Το υπόλοιπο τουριστικό απόθεμα που θέλουμε να ανατπτύξουμε για 12μηνο τουρισμό αφορά πολιτιστικά, θρησκευτικά, περιβαλλοντικά μνημεία και αθλητικές δραστηριότητες. Μία ευρύτερη γκάμα ειδών τουρισμού. Όλα αυτά με τους ιδιώτες που εμπλέκονται και τους κατοίκους να συνδιαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε προγράμματα που να μπορέσουν να προβάλουν τις περιοχές και να τις ενισχύσουν τουριστικά».

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: