Σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Καβάλας στις 7:00 το απόγευμα η εκδήλωση για τη Ρεγγίνα Μακέδου.

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της σχολής χορού Step Up Kavala σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας με αφορμή τα γενέθλια της Ρεγγίνας. Τα πρώτα της γενέθλια μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών στην οποία υποβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

 

Το όλο εγχείρημα στηρίζει και το φροντιστήριο ξένων γλωσσών «ΝΤΑΝΑ ΤΖΕΝΤΣ» του οποίου η Ρεγγίνα υπήρξε μαθήτρια.

 

Οι μαθητές του φροντιστηρίου συμμετέχουν και συνδράμουν στην ενημέρωση για τον τρόπο που μπορείς να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών.

 

Η κ. Τζέντς μίλησε στο KavalaNews.gr σχετικά με τη συμμετοχή των παιδιών στην εκδήλωση.

 

«Θέλουμε να μάθει ο κόσμος πως μπορεί να γίνει δότης μυελού των οστών. Εμείς θα είμαστε εκεί. Θα μοιράσουμε και παγωτό στα παιδιά και θα χορέψουμε μαζί με τη σχολή χορού step up.

 

Βασική μου επιδίωξη ως εκπαιδευτικός και όσο μπορώ μέσα από την επαφή μου με τα παιδιά είναι να τους διδάξω μέσα σε όλα τα άλλα και την σημασία του εθελοντισμού. Να κάνεις δηλαδή κάτι για τον συνάνθρωπό σου χωρίς να υπάρξει χρηματική αμοιβή.

 

Είναι μια καλή ευκαιρία μιας και η Ρεγγίνα ήταν μαθήτρια στη σχολή μας. Επίσης στόχος είναι να ενημερωθούν άμεσα οι μαθητές της σχολής για το πως μπορούν να γίνουν δότες. Πιστεύω ότι αν εμπλακούν στη διοργάνωση του event θα νιώσουν καλύτερα την έννοια της προσφοράς.

 

Μέχρι να γίνει γνωστή η περιπέτεια της Ρεγγίνας ξέρω ότι πολύς κόσμος πίστευε και ακόμα πιστεύει ότι όταν ακούει μεταμόσχευση μυελού των οστών νομίζει ότι θα υποβληθεί σε κάποια εγχείρηση ενώ στην ουσία θα του πάρουν αίμα.

 

Δεν είναι μια απλή αιμοδοσία διαρκεί ώρες αλλά δεν είναι εγχείρηση. Το βασικότερο όμως είναι ότι με αυτή τη διαδικασία μπορείς να σώσεις μία ζωή. Αυτό θέλω να το μάθουν οι μαθητές μας.

 

Έχουμε ζήσει και με άλλο μας μαθητή αυτή τη διαδικασία και ξέρω ότι τα παιδιά δίνουν έναν απίστευτο αγώνα για να βρουν δότη. Είναι λίγοι οι δότες και πολλοί αυτοί που έχουν ανάγκη. Αυτοί οι λίγοι δότες δεν είναι πάντα συμβατοί.

 

Όσο πιο πολλοί οι δότες τόσο ανεβάζουμε τις πιθανότητες να βρεθούν συμβατοί με περισσότερους ανθρώπους. Εκεί που πάσχουμε λοιπόν είναι η ενημέρωση και αυτό θέλουμε να κάνουμε να ενημερωθεί ο κόσμος και να βάλουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται για καλό σκοπό» λέει η κ. Τζέντς

 

 

- Έναρξη εκδήλωσης: 19:00 – Χαιρετισμός : 20:30

 

- Χορευτική παράσταση από το Step Up Kavala: 21:00

 

Ενημέρωση για τον τρόπο που μπορείς να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών και λήψεις δειγμάτων από νέους δότες από το Σύλλογο Εθελοντών κατά του καρκίνου Ν. Καβάλας: 10:00 - 12:00 & 19:00 - 21:00.