Καθυστερήσεις στο έργο για το φυσικό αέριο στην οδό Κολοκοτρώνη αλλά και στο άλλο μπροστά από το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου στην ανατολική είσοδο της πόλης, παρόλο που έχει πάρει "πράσινο φως" από την αρχαιολογία.   

 

«Το ένα πρόβλημα είναι στην είσοδο της πόλης με τα αρχαία που έχουν βρει. Το έργο όμως δεν μπορεί να σταματήσει», λέει στον ΚavalaNews 102.8 ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

 

«Για το κομμάτι στην οδό Κολοκοτρώνη εκεί υπάρχει πρόβλημα του υπεργολάβου με τον εργολάβο που πήρε το έργο» συμπλήρωσε.

 

«Ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα για το χρονοδιάγραμμα των έργων παρά μόνο αν εκτελούνται σωστά οι εργασίες», τόνισε ο κ. Μουριάδης.

 

 

 

Στο μεταξύ, «πράσινο φως» για να προχωρήσει το έργο της κατασκευής φυσικού αερίου μπροστά από το στρατόπεδο Ασημακοπούλου έδωσε αρχαιολογία.

 

Όπως λέει στον KavalaNews 102,8 η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, Σταυρούλα Δαδάκη στο σημείο βρέθηκε ένα κομμάτι λιθόστρωτου δρόμου σε βάθος 80 εκατοστών.

 

Αρχικά έπρεπε να διαπιστωθεί εάν επρόκειτο για την αρχαία Εγνατία κάτι για το οποίο δεν υπήρξε σαφής απάντηση.

 

Όπως λέει η κ. Δαδάκη οι διαδικασίες έγιναν πολύ γρήγορα και δόθηκαν οι κατευθύνσεις στην εργολαβική εταιρεία ώστε το έργο να συνεχιστεί.