Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο "Μ. Αλέξανδρος" της Χρυσούπολης Καβάλας (δες ΕΔΩ), μετέβη στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος, στο χωριό Ταξιάρχες του νομού Δράμας, όπου τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου, υπερμάχου των δικαίων της Μητρός Εκκλησίας και προσωπικού του φίλου.

 

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για τον Δράμας Παύλο, συλλυπούμενος τη μητέρα και την αδελφή του αειμνήστου Ιεράρχου.

 

 

«Η επίσκεψη της ΑΘΠ του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Σίψα (Ταξιάρχες) Δράμας και η τέλεση Τρισαγίου επί του τάφου του αειμνήστου κορυφαίου Ιεράρχη των Νέων Χωρών, φανέρωσε την έκδηλη και έμπρακτη αγάπη του Πρώτου της Ορθοδοξίας προς τον μακαριστό Ποιμενάρχη μας κυρό Παύλο», δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

 

«Η παρουσία του Πατριάρχη του Γένους μας ανάμεσά μας, μας έδωσε όμως δύναμη και κουράγιο και αποτέλεσε βάλσαμο στη θλίψη των πονεμένων μας ψυχών. Σας ευχαριστούμε για όλα Παναγιώτατε», λέει ο κ. Παπαεμμανουήλ.