Μήνυμα στα κινητά των Καβαλιωτών από τον Δήμο για έντονα καιρικά φαινόμενα ήρθε το πρωί της Τετάρτης (18/5).

 

Αυτό λέει:

 

«Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στον ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τις τοπικές βροχές και καταιγίδες.

 

Αναλυτικότερα από τις μεσημβρινές ως τις πρώτες απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών - μπορών και μεμονωμένων καταιγίδων. Η πιθανότητα εκδήλωσης των φαινομένων αυτών διακρίνεται ως εξής: 

 

1) Πολύ υψηλή πιθανότητα στα ορεινά τμήματα του ΔΗΜΟΥ και ιδίως στα βορειότερα - βορειανατολικότερα ορεινά τμήματα.

 

2) Υψηλή πιθανότητα στα βορειότερα και ανατολικότερα πεδινά τμήματα και σε πεδινές περιοχές που γειτνιάζουν με ορεινούς όγκους.

 

3) Σημαντική πιθανότητα στα περισσότερα υπόλοιπα πεδινά τμήματα και στα ανατολικότερα παράκτια τμήματα.

 

4) Μικρή πιθανότητα στα νοτιότερα - νοτιοδυτικότερα παράκτια και στις περιοχές κοντά σε αυτά.

 

Τα φαινόμενα αυτά όπου θα εκδηλωθούν, θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα, με τις πιθανότητες αυτές να είναι ανάλογες με βάση τις παραπάνω κλίμακες. Ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στην κατηγορία 1 και 2.

 

Εν συνεχεία από τις πρώτες απογευματινές εώς τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται ένα σχετικά σύντομο πέρασμα βροχής από τις περισσότερες περιοχές του ΔΗΜΟΥ το οποίο θα δώσει τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες.

 

Ταυτόχρονα, κατά τις ώρες αυτές θα παρατηρηθεί στροφή των ανέμων σε ανατολικούς - βορειοανατολικους και ενίσχυση τους καθώς θα φτάνουν τα 4-6 μποφόρ στα ηπειρωτικά και τα 6-8 μποφόρ στα παράκτια τμήματα. Ενώ, τέλος θα παρατηρηθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

 

Εν συνεχεία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση όμως η θερμοκρασία μέσα στην νύχτα προς την Πέμπτη αναμένεται να κατρακυλήσει σε εξαιρετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα στους 7-10°C στα ηπειρωτικά πεδινά( χαμηλότερες τιμές στο εσωτερικό του κάμπου), στους 5-8°C στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, και στους 9-11°C στα παράκτια.

 

Για να έχετε πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στους μετεωρολογικούς σταθμούς  και στις κάμερες εντός του ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ αλλά και για ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.meteokav.gr».

 

Για να γραφτείτε στην σελίδα και να σας έρχονται μηνύματα στο κινητό για τα έντονα καιρικά φαινόμενα δείτε ΕΔΩ.