«Μια δημιουργική παρουσία του Κέντρου μέσα από μια απουσία δύο ετών λόγω πανδημίας, με το κάθε αντικείμενο της συγκεκριμένης δράσης να αποτελεί μια κατάθεση ψυχής από κάθε εκπαιδευόμενο», δήλωσε η υπεύθυνη της δομής, Ζήσα Μισσεριάν. 

 

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της δράσης  του τριήμερου bazaar χειροποίητων πασχαλινών δημιουργιών από τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ –Α.ΜΕ.Α  της «Δημωφέλεια», ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Παναγιώτης Αγγελίδης, επισκέφθηκαν την Τετάρτη (13/4) το Κέντρο και αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό και τους εκπαιδευόμενους. 

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μουριάδης ανέφερε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης: «Η συγκεκριμένη δράση είναι μια πολύ συγκινητική γιορτή. Τα παιδιά του Κέντρου έχουν φτιάξει πολύ ιδιαίτερες χειροποίητες δημιουργίες , το οποίο σημαίνει ότι το προσωπικό του ΚΔΑΠ- Α.με.Α  επιτελεί πολύ σημαντικό έργο και τους ευχαριστούμε, ιδιαιτέρως γι΄ αυτό. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους γονείς των παιδιών οι οποίοι βρίσκονται πάντοτε δίπλα τους και η πρόοδος που έχουν οφείλεται, πρώτιστως, σε αυτούς». Στο ίδιο πλαίσιο ευχήθηκε στο προσωπικό του ΚΔΑΠ- Α.ΜΕ.Α της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, στους εκπαιδευόμενους και στους γονείς Καλή Ανάσταση, με υγεία και δύναμη. 

 

Την ιδιαίτερα δημιουργική ματιά των ωφελούμενων του Κέντρου, επεσήμανε στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης: «Στόχος του ΚΔΑΠ Α.ΜΕ.Α. μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, όπως και το τριήμερο bazaar με πασχαλινές  δημιουργίες, είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και η ενίσχυση της καθημερινής προσπάθειας των ωφελούμενων και των οικογενειών τους.

 

Θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς  για τον συνεχή αγώνα, μέσα από τον οποίο τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, αναπτύσσουν σημαντικές ικανότητες μάθησης, συνεργασίας και κοινωνικοποίησης». Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου, το οποίο από το 2003  δίνει τον καλύτερο του εαυτό, ώστε αυτά τα παιδιά να αντιμετωπίζονται ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. 

 

Με ιδιαίτερη θέρμη μίλησε για την καθημερινή προσπάθεια και το έργο των παιδιών και η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη της δομής, Ζήσα Μισσεριάν, αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Η σημερινή ημέρα είναι μέρα γιορτής για όλους εμάς στο ΚΔΑΠ – Α.ΜΕ.Α. της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. 

 

Μια δημιουργική παρουσία του Κέντρου μέσα από μια απουσία δύο ετών λόγω πανδημίας, με το κάθε αντικείμενο της συγκεκριμένης δράσης να αποτελεί μια κατάθεση ψυχής από κάθε εκπαιδευόμενο.

 

Το σημερινό bazaar αποτελεί μια δράση που συμβάλλει στον ψυχικό κόσμο των παιδιών καθώς δουλεύουν όλοι μαζί ομαδικά και στο τέλος βλέπουμε όλοι εμείς με ικανοποίηση το αποτέλεσμα. Εκ μέρους του προσωπικού του Κέντρου σας ευχόμαστε. Καλή Ανάσταση με υγεία και ψυχική ηρεμία».

 

(Δήμος Καβάλας)