"Η Energean θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες εσωτερικές διαδικασίες για να εντοπίσει τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα. Επιπλέον, θα ζητηθεί και ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη" αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωση της. 

 

Αναλυτικά όσα λέει η Energean:  

 

"Το βράδυ του Σαββάτου 9 Απριλίου και περί τις 21.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δεξαμενή συγκέντρωσης πετρελαιωμένων νερών στις χερσαίες εγκαταστάσεις στη Νέα Καρβάλη Καβάλας χωρίς να υπάρχει σε εξέλιξη οποιαδήποτε εργασία

 

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καβάλας και γειτονικών περιοχών, οι επαγγελματίες πυροσβέστες που απασχολεί πλέον σε μόνιμη βάση η Energean στις εγκαταστάσεις καθώς και οι εργαζόμενοι της εταιρείας που κινητοποιήθηκαν για το συμβάν σύμφωνα με το επιχειρησιακό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης, η λειτουργία του οποίου όπως και όλων των συστημάτων ασφαλείας ήταν υποδειγματική.

 

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε οριστικά εντός τεσσάρων ωρών, περί τις 1.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Απριλίου, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα στην ασφάλεια ή στο περιβάλλον. 

 

Η Energean θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες εσωτερικές διαδικασίες για να εντοπίσει τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα. 

 

Επιπλέον, θα ζητηθεί και ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη.

 

Αξίζουν συγχαρητήρια στις πυροσβεστικές δυνάμεις, τους επαγγελματίες πυροσβέστες και τους εργαζόμενους στην Καβάλα για την απόλυτα επιτυχημένη επιχείρηση. Η επίδοσή τους αποτελεί εγγύηση για την πορεία προς την ασφαλή επανέναρξη της παραγωγικής διαδικασίας και την υλοποίηση των μεγάλων επενδύσεων που έχουν προγραμματιστεί στον Πρίνο".

(δελτίο Τύπου - Energean)