«Δεν την περιμέναμε αυτή την πρόταση. Όχι μόνο μας ξένισε αλλά μας δημιούργησε πολλές απορίες. Το τμήμα Φυσικής προσπαθούσαμε να το ενισχύσουμε» δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο κοσμήτορας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Καβάλας, Θανάσης Μητρόπουλος με αφορμή την εισήγηση της Διοικούσας για κατάργηση του τμήματος στην Καβάλα. 

 

«Οι περισσότεροι από την Θεσσαλονίκη ψήφισαν για το κλείσιμο. Γίνεται προσπάθεια να συρρικνωθεί ο πανεπιστημιακός κόμβος της Καβάλας», λέει χαρακτηριστικά. 

 

Βλέπει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα τμήματα με τον πανεπιστημιακό κόμβο της Καβάλας και των Σερρών να συρρικνώνεται και σημειώνει ότι «ο κόμβος της Δράμας θα εξαφανιστεί».

 

«Βρισκόμασταν σε συζητήσεις για να ξεκινήσουμε τη λειτουργία τμήματος με κατεύθυνση Γεωφυσικής το οποίο θα είναι περιζήτητο και με επαγγελματικά δικαιώματα» επισημαίνει ο κ. Μητρόπουλος. αφήνοντας αιχμές ότι «κάποιοι στη Θεσσαλονίκη δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την εξέλιξη». 

 

«Υπάρχει τάση ηγεμονισμού που εμφανίζει το πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης», λεει ο κ. Μητρόπουλος και σημειώνει ότι: «δεν εξηγούν αυτοί που το ψήφισαν, γιατί θέλουν να κλείσει το τμήμα Φυσικής». 

 

Στο μεταξύ αρχίζουν οι συζητήσεις για τη συνεργασία της σχολής θετικών επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπως αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση των καθηγητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Καβάλας. 

 

«Εντάσσοντας τη Φυσικομαθηματική σχολή στο Δημοκρίτειο αυτό θα εξελιχθεί στο ισχυρότερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και του δώσει μία άλλη διάσταση», λέει ο Θανάσης Μητρόπουλος. 

 

«Όπως και να έχει θα δώσουμε λύση η οποία θα είναι ένας συνδυασμός πολιτικών και ακαδημαϊκών αποφάσεων», αναφέρει. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: