Να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας μιας στάσης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Ξάνθης στην Ελευθερούπολη, ζητά ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, με επιστολή του στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστο Βίνη.

 

Στην επιστολή, την οποία κοινοποιεί στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Ε, Σπυρίδωνα – Κλεάρχου Πατέρα, καθώς και στον Αναπληρωτή του Διευθύνοντος Συμβούλου και Εκτελεστικό Μέλος του Ο.Σ.Ε, Αθανάσιο Κοτταρά, ο κ. Λαζαρίδης εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του τμήματος της γραμμής από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Νέα Καρβάλη

 

«Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, που αποτυπώνει την αποφασιστικότητα και τη βούληση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση του πολύ σημαντικού έργου της επονομαζόμενης Ανατολικής Σιδηροδρομικής Εγνατίας», σημειώνει, μεταξύ άλλων, και συνεχίζει:

 

«Ενόψει της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των πολιτών, παρακαλώ να εξετάσετε τη δυνατότητα δημιουργίας μιας στάσης της εν λόγω γραμμής στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου της Π.Ε. Καβάλας. Αποτελεί καθολικό και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και μου έχει μεταφερθεί κατ’ επανάληψη από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής στις τακτικές συναντήσεις μας. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για την υλοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων γι’ αυτό», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Λαζαρίδης.

 

(δελτίο Τύπου Μ. Λαζαρίδη)